Описание
Известният шеф-готвач Рик Стайн ще ни покаже някои от най-любимите си уикенд дестинации. „Дългите уикенди на Рик Стайн” ще вдъхнови зрителите да посетят нови дестинации и да избягат от обичайните туристически капани.
Известният шеф-готвач Рик Стайн ще ни покаже някои от най-любимите си уикенд дестинации. „Дългите уикенди на Рик Стайн” ще вдъхнови зрителите да посетят нови дестинации и да избягат от обичайните туристически капани.
Рик Стайн потегля на поредица от дълги уикенди в търсене на кулинарно съвършенство и изключителни рецепти, което го отвежда до пазари, ресторанти, винарни, кафенета и барове, като в това предаване той ще посети Бордо през есента.
Рик Стайн поема на север към Арктическия кръг, за да изследва кулинарните постижения на Рейкявик, в една съвършена зимна ваканция, обогатена с най-доброто, което може да предложи Исландия - сочно агнешко, ръжен хляб във вулканичен пясък и треска.
Рик се наслаждава на дълъг уикенд в Берлин, където историята съжителства с авангарда, а изкусни готвачи предлагат своите прекрасни творения като пюрирани слънчогледови семки, питки с артишок по йерусалимски и замразени кедрови ядки.
Тази седмица Рик Стайн е във Виена, някогашната столица на Австроунгарската империя, която и до днес предлага традиционни ястия като джолан и гулаш и е дала името на едно от най-популярните ястия в Европа - виенския шницел.
Тази седмица Рик Стайн посещава Болоня, известна като стомаха на Италия, където ще се научи как да приготвя прясна паста с яйца - тортелини, талятели, равиоли и лазаня и още пълнен заек с пармска шунка и фритата с пармезан.
Рик Стайн посещава Лисабон на брега на река Тежу, прочут с любовта си към морските дарове и може би най-добрите тартове с млечен крем в света, където Рик се вдъхновява да приготви любимата закуска на града - пържени рибни хапки и тарт с бадеми.
Рик Стайн посещава дома на новата скандинавска кухня Копенхаген, където авангардни шеф готвачи приготвят изкусни ястия, придържайки се стриктно към традиционните съставки, които вдъхновяват Рик да приготви свински гърди с картофи, девесил и праз.
Пътешествието на Рик Стайн продължава в Испания и историческия град Кадис, в който Рик е запленен от тесните криволичещи улички и таверни с изкусителни яхнии, рибни и оризови ястия, овкусени с чесън, шафран и магданоз.
Поредицата на Рик Стайн продължава с пътуване до град Солун, разположен в Североизточна Гърция, известен като гурме столицата на страната и родното място на най-великия пълководец в света - Александър Велики.
Рик Стайн завършва поредицата си от десет серии с посещение на Палермо в Северна Сицилия, изпъстрен като килим с арабски, северноафрикански, френски, испански и италиански влияния, които правят кухнята му неповторима и неустоима.