Описание
Смелият готвач Рик Стайн се отправя на впечатляващо кулинарно пътешествие из Индийския субконтинент в търсене на перфектното къри.
Смелият готвач Рик Стайн се отправя на впечатляващо кулинарно пътешествие из Индийския субконтинент в търсене на перфектното къри.
Рик Стайн започва пътуването си из Индия, посещавайки регионите, в които се е зародила любовта на англичаните към кърито – Бенгал и Тамил Наду. Британското влияние в Колката и Ченай все още е много силно и Рик се наслаждава на ястия с риба и морски дарове, овкусени с горчица и тамаринд.
Рик е в кипящия от различни култури Момбай, за да открие бомбил, рибата, с която се приготвя известното ястие „Бомбайска патица“. Той също така се наслаждава на гостоприемството на представители на етноса парси и научава повече за техния принос към индийската кухня.
Рик Стайн пристига в южния град Мадурай в Тамил Наду – земята на храмовете. Тук той научава повече за кулинарното изкуство в храмовете и усъвършенства умението си да се храни с ръце. Той опитва известния южноиндийски самбар преди да се отправи към Керала, земята на кокосовите орехи.
Рик Стайн пристига в богатия на култура град Лукноу, известен като столицата на кърито в Индия, а може би и в целия свят. Той разглежда тази стара крепост на моголите в търсене на най-доброто пиле корма и научава колко трудно се прави идеалното пулао.
Рик Стайн е в кралския щат Раджастан, земята на кралете. Повечето от обитателите на региона са месоядни и консумират ястия като Junglee Maas, което представлява перфектна комбинация от месо, люти чушки и подправки.
Рик Стайн посещава петзвезден хотел в Мадурай, Тамил Наду и опитва пиле четинад, ястие, вдъхновено от подправките, носени от търговците от изток и от запад, приготвено от местни жени.