© Shine TV Limited and Rick Stein Productions MMXXI
Корнуол с Рик Стайн

Следващо излъчване

 1. Събота 3 декември от 06:00

  Епизод 11 (Е11 - Сезон 01)

 2. Събота 3 декември от 06:30

  Епизод 12 (Е12 - Сезон 01)

 3. Неделя 4 декември от 13:00

  Епизод 13 (Е13 - Сезон 01)

Описание

Рик Стайн отново ни отвежда на пътешествие, за да опознаем любимият му роден окръг Корнуол, мястото, в което е живял през по-голямата част от живота си и което му е дало вдъхновение за почти всичко, което прави.

Епизоди

 • 1

  Епизод 1

  +

  Рик Стайн стартира новата си поредица за родния окръг Корнуол с пътуване назад във времето към ранните си години, когато е управлявал нощен клуб в Падстоу. В Буде има достатъчно време за освежаващо потапяне в зашеметяващия морски басейн.

  Следващо излъчване
  Събота 10 декември от 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Събота 10 декември от 23:30
  По 24Kitchen
 • 2

  Епизод 2

  +

  Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.

  Следващо излъчване
  Неделя 11 декември от 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Неделя 11 декември от 23:00
  По 24Kitchen
 • 3

  Епизод 3

  +

  Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.

  Следващо излъчване
  Неделя 11 декември от 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Неделя 11 декември от 23:30
  По 24Kitchen
 • 4

  Епизод 4

  +

  Корнуол има повече от достатъчно народни приказки. Може би най-известният се намира близо до Ланд Енд, където Рик разказва приказката за русалката от Зеннор.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Следвайки стъпките на един от своите литературни герои, Рик обикаля северно крайбрежие на Корнуол, за да разкаже историята на един от най-обичаните британски писатели, Томас Харди, и неговата малко известна любовна връзка с корнуолска жена.

 • 6

  Епизод 6

  +

  Корнуолският кралски рак е в менюто на Рик тази вечер и той се отправя към Нюкуей. Следва пътуване във вътрешността на Бодмин Мур, за да се срещне с Робин Ханбъри-Тенисън, един от последните велики изследователи на 20-ти век.

 • 7

  Епизод 7

  +

  Рик се качва на ферибота в Пензанс, за да го отведе до островите Сили, група острови, които някога са били част от Корнуол. Тук той научава за богатата история на островите, включително за една от най-тежките корабни бедствия на Кралския флот.

 • 8

  Епизод 8

  +

  Бихте ли могли да изядете 700 мостри сирене на седмица? Рик среща мъж, на когото плащат точно за това. Може да не ви се пълни устата от тази идея, но ще стане, когато Рик извади своите разкошни кифлички със сирене и лук от фурната.

 • 9

  Епизод 9

  +

  Рик е във Фалмут, за да открие, че Корнуол далеч не е „края на Британия“. Корнуол е бил в самото сърце на комуникационната система на империята и все още е добре работещо пристанище.

 • 10

  Епизод 10

  +

  В нашите полета има растения, които са вкусни, и растения, които са смъртоносни, както Рик научава от професионалист, който го води на обиколка около красивото устие Кемъл.

 • 11

  Епизод 11

  +

  Рик се присъединява към екип, който се гмурка за миди, които той отнася в кухнята, за да направи бързо, но вкусно ястие с вино на скара.

 • 12

  Епизод 12

  +

  Следвайки стъпките на Търнър, един от най-обичаните британски артисти, Рик открива колко много пейзажът на Корнуел е повлиял на творчеството му.

 • 13

  Епизод 13

  +

  На дивото крайбрежие на Атлантическия океан, близо до Бедрутан Степс, Рик среща колега готвач Емили Скот, която пресъздава ястието, което приготвила за президента Джо Байдън по време на неотдавнашната среща на върха на Г-7.

 • 14

  Епизод 14

  +

  В град Лу, Рик научава за време, когато корнуолците са били взети като роби от барберските пиратите. Той се качва на една от последните риболовни лодки в Сейнт Маус и използва улова от малоуста писия, за да направи вкусна топла салата.

 • 15

  Епизод 15

  +

  В този последен епизод от поредицата Рик ни отвежда до полуостров Рама. Далеч от традиционните туристически дестинации, тази част на Корнуол е известна със своите скали и плажове.