Моле поблано

03:27

Описание

Рик Стайн изпълнява своя дългогодишна мечта за пътуване по протежението на крайбрежието на Калифорния – от Америка до Мексико. 50 години след първото си посещение, Рик си припомня всички неща, които са имали влияние върху живота му – великата музика, страхотната храна, невероятните гледки.

Клипове

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  От Сан Франциско до Монтерей

  +

  Рик Стайн пътува от Северна Калифорния към Мексико. В Сан Франциско Рик опитва легендарни ястия като палачинка със стриди.

 • 2

  От Монтерей до Сан Диего

  +

  Рик Стайн пътува по крайбрежието на Калифорния, овековечено от Стайнбек. Минава през цитрусови горички и лозя, вдъхновили един от любимите му филми и стига до Лос Анджелис.

 • 3

  От Сан Диего до Долна Калифорния

  +

  Рик Стайн е в Сан Диего, където се наслаждава на вечеря с пържола и яйца преди да премине границата с Мексико за пилешки бурито и рибни тако – кулинарните емблеми на Долна Калифорния.

 • 4

  От Гуадалахара до Пуерто Валярта

  +

  Рик е в града, който е дал на света текилата, мариачите и ястия като чили кон карне – Гуадалахара.

 • 5

  От Мексико до Оаксака

  +

  Рик Стейн посещава столицата на Мексико, за да опита кухнята на ацтеките, а след това се отправя на юг към Пуебла, домът на молето – известна мексиканска яхния с месо.

 • 6

  От Оаксака до Чинантла

  +

  Рик Стайн пътува към кулинарната столица на Мексико – Оаксака, известна с оаксакското сирене.

 • 7

  От Оаксака към полуостров Юкатан

  +

  Пътешествието на Рик Стайн приближава своя край, когато той се отправя на изток от Оаксака към полуостров Юкатан – място, посещавано някога от истински карибски пирати, сред които и сър Франсис Дрейк. Рик ще се наслади на пир с морски дарове на скара в Тулум по бреговете на Карибско море.

Рецепти