От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

Описание

Популярният шеф-готвач Рик Стайн потегля на паметна одисея през Италия, Хърватия, Албания, Гърция и Турция, за да проучи кулинарното наследство на легендарната Византийска империя. Той ще разкрие нейната история и кухня и ще се наслади на храната, която мнозина свързват с празниците в Източното средиземноморие и Адриатика - здравословни, леки, вкусни ястия, които се съчетават съвършено със слънцето, далечните острови, охладеното вино и прозрачните морски води с цвят на аквамарин.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Венеция

    +

    Рик Стайн поема на ново гастрономическо пътешествие от Венеция до Истанбул през страните от някогашната Византийска империя - едно врящо гърне от Изтока и Запада - а първата му спирка са великолепната Венеция и идиличният гръцки остров Сими.

  • 2

    Хърватия

    +

    Рик Стайн продължава гастрономическото си пътешествие от Венеция до Истанбул, като в този епизод ще открие в Равена пиадините - улична храна, датираща от римско време. След това ще се отправи към другия бряг на Адриатическо море, този на Хърватия, за да открие нови ястия.

  • 3

    Албания

    +

    Рик Стайн продължава своята одисея през Византия. В Хърватия той ще опита прочутите ѝ стриди, а след това ще продължи към Албания, за да се срещне с овчари в отдалечен планински район, както и с най-прочутите албански шеф-готвачи.

  • 4

    Северна Гърция

    +

    Гастрономическото пътешествие на Рик Стайн го отвежда в Северна Гърция и историческия град Янина, където той опитва традиционното телешко стифадо и котопита, после лови скариди в Превеза, а в Месолонги следва стъпките на Лорд Байрон.

  • 5

    Пелопонес

    +

    Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.

  • 6

    Западна Турция

    +

    Епичното пътешествие на Рик Стайн от Венеция до Истанбул наближава своя край с напускането на Южна Гърция и отправянето към бреговете на Западна Турция. На полуостров Чешме Рик се наслаждава на крем-сиренето армола, отлежало в кози кожи.

  • 7

    Истанбул

    +

    Кулинарната одисея на Рик Стайн го води от историческа Венеция до легендарния Истанбул, където пристига навреме за риболова и хваща няколко риби в Босфора. Освен това готви кюфтета с шамфъстък и черноморското ястие капуска.