От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

От Венеция до Истанбул с Рик Стайн

Следващо излъчване

  1. Събота, 25 юли от 13:00

    Венеция (Е01)

  2. Събота, 25 юли от 23:00

    Венеция (Е01)

  3. Неделя, 26 юли от 07:10

    Венеция (Е01)

Описание

Популярният шеф-готвач Рик Стайн потегля на паметна одисея през Италия, Хърватия, Албания, Гърция и Турция, за да проучи кулинарното наследство на легендарната Византийска империя. Той ще разкрие нейната история и кухня и ще се наслади на храната, която мнозина свързват с празниците в Източното средиземноморие и Адриатика - здравословни, леки, вкусни ястия, които се съчетават съвършено със слънцето, далечните острови, охладеното вино и прозрачните морски води с цвят на аквамарин.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Венеция

    +

    Рик Стайн поема на ново гастрономическо пътешествие от Венеция до Истанбул през страните от някогашната Византийска империя - едно врящо гърне от Изтока и Запада - а първата му спирка са великолепната Венеция и идиличният гръцки остров Сими.

    Следващо излъчване
    Събота, 25 юли от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Събота, 25 юли от 23:00
    По 24Kitchen
  • 2

    Хърватия

    +

    Рик Стайн продължава гастрономическото си пътешествие от Венеция до Истанбул, като в този епизод ще открие в Равена пиадините - улична храна, датираща от римско време. След това ще се отправи към другия бряг на Адриатическо море, този на Хърватия, за да открие нови ястия.

    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 13:00
    По 24Kitchen
    Следващо излъчване
    Неделя, 26 юли от 23:00
    По 24Kitchen
  • 3

    Албания

    +

    Рик Стайн продължава своята одисея през Византия. В Хърватия той ще опита прочутите ѝ стриди, а след това ще продължи към Албания, за да се срещне с овчари в отдалечен планински район, както и с най-прочутите албански шеф-готвачи.

  • 4

    Северна Гърция

    +

    Гастрономическото пътешествие на Рик Стайн го отвежда в Северна Гърция и историческия град Янина, където той опитва традиционното телешко стифадо и котопита, после лови скариди в Превеза, а в Месолонги следва стъпките на Лорд Байрон.

  • 5

    Пелопонес

    +

    Рик Стайн продължава своето пътуване от Венеция до Истанбул, което го отвежда до Пелопонес, където опитва незабравими местни гозби, една от които е най-вкусната домашна мусака, която е вкусвал някога.

  • 6

    Западна Турция

    +

    Епичното пътешествие на Рик Стайн от Венеция до Истанбул наближава своя край с напускането на Южна Гърция и отправянето към бреговете на Западна Турция. На полуостров Чешме Рик се наслаждава на крем-сиренето армола, отлежало в кози кожи.

  • 7

    Истанбул

    +

    Кулинарната одисея на Рик Стайн го води от историческа Венеция до легендарния Истанбул, където пристига навреме за риболова и хваща няколко риби в Босфора. Освен това готви кюфтета с шамфъстък и черноморското ястие капуска.