• Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!

  • Палачинки с оризово брашноРецепти
    Палачинки с оризово брашно

    Тези безглутенови палачинки се приготвят с оризово брашно, кисело мляко и яйца. Поднасят се с кленов сироп.

  • Американски палачинки с тофи сосРецепти
    Американски палачинки с тофи сос

    Американските палачинки са малки и пухкави. В тази рецепта те са съчетани с тофи сос, приготвен от захар, сметана и масло. За още по-голям разкош палачинките се гарнират с резени банани и бита сметана...

  • Палачинки с домашен течен шоколадРецепти
    Палачинки с домашен течен шоколад

    Има ли нещо по-удовлетворяващо от приготвянето на палачинки и хапването им? В тази рецепта те са намазани с домашно приготвен течен шоколад.

  • Кекс "Мозайка"Рецепти
    Кекс "Мозайка"

    Този кекс се приготвя от две смеси - ванилова и какаова. След като се изпече, се издълбават дупки и сладкишът се залива с млечен крем. Накрая се поръсва със смлени трохи от кексовото тесто.

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...

  • Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенадаРецепти
    Доматена салата с домашно крем сирене и маслинова тапенада

    В сезона на доматите непременно пригответе тази салата. Кремообразното домашно крем сирене и тапенадата от зелени маслини допълват много добре сладкия вкус на зрели домати.

  • Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.