• Топла салата от млад джакфрутРецепти
    Топла салата от млад джакфрут

    В Тайланд молитвите в храма са съпроводени от носене на храна като дар. Хлебното дърво е най-голямото плодово дърво в света. В тази рецепта плодът се вари, а след това последователно се счуква и запър...

  • Сладък хляб "Баба"Рецепти
    Сладък хляб "Баба"

    Това е автентична китайска рецепта за "Баба" - плосък хляб от пшенично брашно със сладък или солен пълнеж. Хлябът се пече на тиган докато стане приятно хрупкав.

  • Риба на пара със соеви зърна и оризови нудлиРецепти
    Риба на пара със соеви зърна и оризови нудли

    Рибата първо се вари на пара заедно с оризовите нудли в сос с невероятни вкусове като джинджифил, китайски солени соеви зърна и кориандър. След това се залива с горещо фъстъчено олио и се гарнира с пр...

  • Лепкави кнедли със сусамРецепти
    Лепкави кнедли със сусам

    Чаените листа винаги са се използвали за приготвянето на напитки. Но също така са били използвани за лекарство, за храна и като парични единици. В тази рецепти чаените листа се използват за овкусяване...

  • Печена риба с хрупкава ментаРецепти
    Печена риба с хрупкава мента

    Това е типичен начин за приготвяне на риба в Китай. След като рибата се изпече върху добре загрята скара, тя се поръсва с предварително запържена смес от люти чушки, лук и чесън, както и с пържени лис...

  • Пикантни уйгурски телешки шишчетаРецепти
    Пикантни уйгурски телешки шишчета

    Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко щ...

  • Зеленчукови рулцаРецепти
    Зеленчукови рулца

    Това китайско ястие е интерпретирано по различни начини в кухните на Малайзия, Индонезия и Бирма. Тази версия на рецептата е вегетарианска - само със зеленчуци, но пълнежът може да бъде със скариди ил...

  • Мариновани свински гърди на скара Чианг МайРецепти
    Мариновани свински гърди на скара Чианг Май

    Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.