Всички рецепти
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиАгнешки кебап
Както е известно, кебапът изисква предварителна подготовка - месото да се маринова, да се подготви хубава жарава. В тази рецепта агнешкият кебап се поднася с тънки питки, приготвени с квас и патешка...
РецептиТост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Кая е яйчен крем, който се използва много в азиатската кухня. Типичната сингапурска закуска представлява тост с яйчен крем, рохко сварени яйца и кафе, приготвено в джезве.
РецептиОнде онде
Това е типичен сингапурски десерт - кръгли топки от пюре от сладки картофи, оризово брашно, захар и сок от пандан, който им придава зелен цвят. След като топките се сварят, се овалват в кокосови стърг...
РецептиКоктейл „Слинг“ по сингапурски
Това е рецепта за най-популярният сингапурски коктейл, сервиран в хотелите и баровете още от началото на ХХ век.
РецептиРенданг с телешко
Приготвянето на това ястие започва със запържването на пикантна паста ремпа, съдържаща люти чушки, различни подправки, лук, чесън и джинджифил. След като месото се запържи в ароматната паста, се залив...
РецептиПиле Брес с полента и трюфели
Рецептата представя месото на кокошките от порода Брес, което се отличава с нежна структура и дивечов привкус. От пилешките гърди се оформят рула с пълнеж от трюфел. Поднасят се с гарнитура от запърже...
РецептиЛемак с телешко
Тази рецепта представя типичен начин за приготвяне на ястие от сингапурската кухня. Първо се приготвя паста от предварително накиснати сушени люти чушки, лук, кориандър и ядки кукуи. След това тя се з...
РецептиНеделен обяд
Неделният обяд е семейна традиция. Той трябва да е богат - месо, сос и гарнитури. В предложения по-долу вариант той включва печено пиле, печени картофи, задушен зелен фасул, доматен сос Грейви и пилеш...