• Коледен щруделРецепти
    Коледен щрудел

    Това е чудесен начин да бъдат оползотворени останали коледни лакомства, като кекс, бисквити, ядки, шоколад и плодове. Богатият пълнеж, увит в точени кори, намазани с масло с аромат на мандарини и кане...

  • Трайфъл с лимонов меренгРецепти
    Трайфъл с лимонов меренг

    Един впечатляващ празничен десерт! В голяма стъклена купа се редят парчета лимонов кекс, бита сметана и лимонов крем. Завършекът е меренг, обгорен с газова горелка.

  • Печена пуйка, маринована с мащеркаРецепти
    Печена пуйка, маринована с мащерка

    Пуйката се маринова със смес от сол, захар и лимонова мащерка 24 часа. След това се пече с глави лук и чесън около нея. След това се маже със смес от масло и захар и се запича на силна температура, за...

  • Коледни бисквити с карамелен пълнежРецепти
    Коледни бисквити с карамелен пълнеж

    Пригответе тези маслени какаови бисквити  и ги слепете с топящ се в устата карамелен пълнеж. Поръсете със "снежинки" пудра захар и празничното настроение е гарантирано!

  • Коледен венец с наденица, тиква и кестениРецепти
    Коледен венец с наденица, тиква и кестени

    Коледен венец от бутер тесто - вътрешният кръг е за вегетарианците, а външният за месоядните. Горната част е плитка от тесто. Завържете голяма червена панделка, за да превърнете венеца в истинско коле...

  • Шоколадово-карамелени кокосови барчетаРецепти
    Шоколадово-карамелени кокосови барчета

    Тези кокосови барчета се приготвят лесно, изглеждат страхотно и са идеални за коледен подарък, увити като бонбон. Освен това са без захар, без глутен и без лактоза.

  • Топла салата от млад джакфрутРецепти
    Топла салата от млад джакфрут

    В Тайланд молитвите в храма са съпроводени от носене на храна като дар. Хлебното дърво е най-голямото плодово дърво в света. В тази рецепта плодът се вари, а след това последователно се счуква и запър...

  • Сладък хляб "Баба"Рецепти
    Сладък хляб "Баба"

    Това е автентична китайска рецепта за "Баба" - плосък хляб от пшенично брашно със сладък или солен пълнеж. Хлябът се пече на тиган докато стане приятно хрупкав.