• Банички с домашни кори от лимецРецепти
    Банички с домашни кори от лимец

    Замесете тестото за корите за тези банички сами. Разточете корите тънко, а след това ги напълнете със смес от сирене, кашакавал и магданоз. Тригълните банички се изпичат на тиган и се превръщат в топл...

  • КатмиРецепти
    Катми

    Катмите са характерни за някои райони на България като Странджанския и Родопския. Традиционно те се приготвят на глинен сач, но може да се използва и тиган с дебело дъно. Тестото за катмите се прави с...

  • Шведски канелени кифличкиРецепти
    Шведски канелени кифлички

    Това е оригинална рецепта за известните шведски канелени кифлички. Те се приготвят от тесто с мая, което се разточва и върху него се разпределя смес от захар, масло и канела. След това се оформят рулц...

  • Хляб от лимец с орехиРецепти
    Хляб от лимец с орехи

    Това е рецепта за супер лесен и бърз хляб. Тестото за него се приготвя с кисело мляко и сода. Добавените нарязани орехи обогатяват вкуса на хляба.  

  • Питка с кафяво масло и шарена солРецепти
    Питка с кафяво масло и шарена сол

    Тази рецепта за питка е малко по-специална. Тя е спълнеж от прясна приготвена шарена сол и разтопено кафяво масло. Традиционна българска питка с шарена сол и масло във формата на кравай.

  • Хляб Бриош с чесново маслоРецепти
    Хляб Бриош с чесново масло

    Рецепта за богат хляб Бриош. Тестото за този хляб е с мая, с яйца и много масло. Пълнежът на хляба пък е от чесново масло. Насладете се на този пухкав и мек хляб с вкус на масло.

  • Карамелизиран овесен хлябРецепти
    Карамелизиран овесен хляб

    Този овесен хляб е по-специален. В тестото се добавят предварително сварени в тенджера под налягане зърна овес, които по време на варенето са се карамелизирали. Като всеки хляб, и този изисква да му о...

  • Козуначени кифли с шоколадРецепти
    Козуначени кифли с шоколад

    Това е рецепта за козуначено тесто, на което му трябва топлина и достатъчно време за втасване. В резултат ще получите пухкави кифлички с течен шоколад.