• Ло мейн с абалони и морски таралежРецепти
    Ло мейн с абалони и морски таралеж

    Тази малайзийска рецепта съдържа екзотични съставки като морски охлюв и морски таралеж. Сварените нудли хокиен се обединяват с морски дарове и бок чой и се сервират в големи купи.

  • Спагети с мидиРецепти
    Спагети с миди

    Това е рецепта за паста по сицилиански, което означава продуктите да са сезонни и местни. Затова най-добре е тази паста да се приготвя в топлите месеци, когато чери доматите са най-сладки.

  • Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставицаРецепти
    Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица

    В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици. 

  • Умай скаридиРецепти
    Умай скариди

    Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...

  • Стриди КилпатрикРецепти
    Стриди Килпатрик

    Когато става въпрос за приготвяне на  супер свежи съставки като стридите, няма място за сложни техники. Достатъчно е морските дарове да се съчетаят с малко бекон, див лук и лют сос, за да се насладите...

  • Салата с рачешко месо и мангоРецепти
    Салата с рачешко месо и манго

    В тази салата звездата е месото от раци, уловени на брега на Западна Австралия. То е съчетано с тънко нарязани манго, пресен джинджифил и червен лук. А дресингът е изключително свеж. Просто, лесно и в...

  • Скариди със зелен чайРецепти
    Скариди със зелен чай

    Ако разполагате с много пресни речни скариди, пригответе ги по тази китайска рецепта - със зелен чай, белтък и малко нишесте.

  • Къри със скариди и миди "Сен-Жак"Рецепти
    Къри със скариди и миди "Сен-Жак"

    Сосът за това къри може да бъде приготвен предварително без да се добавят скаридите, мидите и кокосовото мляко. Притоплете го и добавете морките дарове. Сервирайте с варен на пара ориз.