• Смокини с прошуто и горгонзолаРецепти
    Смокини с прошуто и горгонзола

    Това е рецепта за изтънчени на вкус сладко-солени хапки. Едрите смокини се увиват в прошуто и се запичат за кратко. Поднасят се поръсени със сос от горгонзола и сметана, както и с печени лешници.

  • Тарт с желирани плодовеРецепти
    Тарт с желирани плодове

    Този тарт е лесен за приготвяне и много ефектен. Основата е от маслено тесто, което се пече "на сляпо". Върху него се разпределя млечен крем, а отгоре се редят плодове., коите се заливат с желатин.

  • Карамелизиран бананов сплит с кокосов кремРецепти
    Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем

    Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.

  • Поширани круши с крамбъл и карамелен сосРецепти
    Поширани круши с крамбъл и карамелен сос

    Крушите се разрязват на две и се пошират в ябълков сок. След това се пълнят с марципан и крамбъл и се запичат. Накрая се заливат с карамелен сос. Неустоимо, нали?

  • Плодова салата „Фатуш“Рецепти
    Плодова салата „Фатуш“

    Това е рецепта за плодова салата в близкоизточен стил. Нарязаните  плодове се смесват с магданоз, мента и слънчогледови семки. Салатата се сервира, поръсена с хрупкави крутони от тортили.

  • Мюсли с манго и лаймРецепти
    Мюсли с манго и лайм

    За тази здравословна закуска трябва да накиснете овесените ядки в бадемово мляко и пюре от манго от вечерта. На сутринта гарнирайте с прясно манго и запечени бадеми и се нанасладете на лека и вкусна з...

  • Многоетажна шифонена торта с горски плодовеРецепти
    Многоетажна шифонена торта с горски плодове

    Тази торта, представена от майстор-сладкарката Марта Стюарт, е наистина впечатляваща - на 4 етажа е и е украсена обилно с горски плодове. Блатовете са пандишпанови, а кремът между тях е сметанов.

  • Печени на скара нектариниРецепти
    Печени на скара нектарини

    Това е рецепта за бърз летен десерт, приготвен на барбекю. Леко запечените върху огън нектарини са съчетани с крем Шантили, маслени бисквити и пресни малини.