• Бутчета от токачка с провансалски сосРецепти
    Бутчета от токачка с провансалски сос

    Това е рецепта за яхния с бутчета от токачка и маслини. Месото на токачката е подобно на пилешкото и се готви по същия начин и за същото време. 

  • Сватбен пилафРецепти
    Сватбен пилаф

    Това ястие произхожда от Югоизточна Турция и обикновено се поднася на сватби. То символизира съвместното изграждане на нов дом.  Приготвянето му изисква време и се осланя на изграждани през вековете к...

  • Пилешки сатай шишчета по малайзийскиРецепти
    Пилешки сатай шишчета по малайзийски

    Добрите шишчета сатай трябва да са вкусни дори и без сос. Мариновайте пилешкото по-дълго време и го овкусете добре. След това изпечете шишчета и поднесете с пикантен сос с фъстъци.

  • Пилешки шишчета с пита и дзадзикиРецепти
    Пилешки шишчета с пита и дзадзики

    Тази рецепта изисква предварителна подготовка, за да можете да се насладите на съчетанието на вкусовете. Домашно приготвен хляб пита, мариновано пилешко месо и салата Дзадзики.

  • Печени пилешки бутчета с грозде, бурата и сос с бяло виноРецепти
    Печени пилешки бутчета с грозде, бурата и сос с бяло вино

    Вдъхновен от лозята на Сонома, Калифорния, шеф Къртис Стоун съчетава в това семпло ястие печени пилешки бутчета с печено черно грозде и лук и сос с бяло вино.

  • Саравак лаксаРецепти
    Саравак лакса

    Тази лакса е много популярна в Саравак, но повечето хора я приготвят с готова паста за основа. Рецептата за саравак лакса има много варианти, но повечето от тях включват супа с кокосова сметана и мног...

  • Пълнени питки с пилешко къриРецепти
    Пълнени питки с пилешко къри

    Тестото за тези пълнени питки се приготвя за 10 минути. Всяко парче тесто се пълни с пикантно пилешко къри и се увива в листо пандан. След като втасат, хлебчетата се пекат във фурна.

  • Къри с пиле по малайзийскиРецепти
    Къри с пиле по малайзийски

    Малайзийското къри се приготвя от пилешко месо, картофи и кокосово мляко. Богатият вкус на ястието, обаче, идва от пикантната паста от лук, чесън и люти чушки, наречена "ремпа". Кърито се сервира с хл...