• Тарт с шоколадов фонданРецепти
    Тарт с шоколадов фондан

    1. За тестото сипете в купа или кухненски робот брашното, пудрата захар и нарязаното на маки кубчета студено масло. Разбъркайте до образуването на маслени трохи. След това добавете жълтъка и студената...

  • Кабули пилафРецепти
    Кабули пилаф

    1. Разфасовайте пилето. Бутчетата и филетата измийте и нарежете на малки кубчета. Останалата част от пилето заделете за друго ястие. 2. Нарежете лука на ситно. Измийте ориза. 3. Морковите обелете и...

  • Десерт с маскарпоне и прасковиРецепти
    Десерт с маскарпоне и праскови

    1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. 2. Разбийте жълтъците с половината захар, крема от шамфъстък и ваниловата захар. 3. Разбийте белтъците с останалата захар и шипка сол. 4. Смесете брашното...

  • Крокети от пуешко с къри сосРецепти
    Крокети от пуешко с къри сос

    1. Нарежете пуешкото филе много ситно. Половината от месото приберете във фризера за 20 минути. След това го извадете и го смелете в блендер. Налейте и сметаната на тънка струйка. 2. Нарежете на ситн...

  • Брауни с вишни и целувчена шапкаРецепти
    Брауни с вишни и целувчена шапка

    1. Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Разбийте яйцата и захарта много добре, налейте към тях маслото и шоколада и разбъркайте. 2. Покрийте дъното и стените на квадратна форма за торта с харт...

  • Пилешки „пуканки“ с млечен сосРецепти
    Пилешки „пуканки“ с млечен сос

    Това е рецепта за много бързи пилешки хапки, приготвени в уред за готвене с горещ въздух. Късчетата месо се овкусяват с подправки и се овалват в пресни хлебни трохи и пармезан.

  • Пиле лютикаРецепти
    Пиле лютика

    1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност. 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна. 3. Когато...

  • Свински късчета с лук и траханаРецепти
    Свински късчета с лук и трахана

    1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол. 2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто. 3. Прибавете лука, нарязан на п...