• Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сосРецепти
    Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сос

    1. За тестото за пастата сипете семолината в купа и добавете малко по малко топлата вода, като разбърквате с пръсти. Омесете сместа докато се получи тесто. Извадете тестото върху поръсен със семолина...

  • Йоркширски пудингчетаРецепти
    Йоркширски пудингчета

    1. Сипете по 1 непълна ч.л. във всяко гнездо на форма за мъфини. Загрейте фурната на 220 градуса (200 градуса с вентилатор). 2. В купа сипете брашното и солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в нег...

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...

  • Зелен боб с лимонов пипер и пармезанРецепти
    Зелен боб с лимонов пипер и пармезан

    1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го. 2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта. 3. Сложете отцедения...

  • Домашно салсиче с чушки и лукРецепти
    Домашно салсиче с чушки и лук

    1. Смесете смляната свинска плешка със сол, семената от резене, накълцания чесън, пушения червен пипер, черен пипер и виното. Разбъркайте хубаво и оставете да престои поне една нощ. 2. Нарежете лука...

  • Паста орзо със спанак и сиренеРецепти
    Паста орзо със спанак и сирене

    1. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. 2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Прибавете нарязаните сушени домати. 3. Добавете почистения и измит спанак. 4. След като с...

  • МенеменРецепти
    Менемен

    1. Почистете и нарежете на ситно двата вида чушки и лука. 2. Нарежете суджука на тънко и го запържете на слаб огън, докато си пусне мазнината и се зачерви леко. Извадете го. 3. В същия съд сипете зе...

  • Чили сосРецепти
    Чили сос

    1. Отстранете дръжките на лютите чушки и ги поставете цели в хаванче. Добавете обелените скилидки чесън и солта. Счукайте много добре, до получаването на паста. Отстранете отделилите се люспи от лютит...