• Коктейл от скаридиРецепти
    Коктейл от скариди

    1. Обелете скаридите и ги бланширайте з 1 минута във вряща подсолена вода. Прецедете ги и ги разстелете в тавичка, постлана с хартия за печене. Охладете в хладилник. 2. За соса Маринара сипете във ви...

  • Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуциРецепти
    Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуци

    1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно. 2. В същата вода...

  • Спагети с морски дарове, чесън и чилиРецепти
    Спагети с морски дарове, чесън и чили

    1. Сварете спагетите според указанията на пакета. 2. В голям и дълбок тиган сипете зехтин - дапокрие дъното. Щом се загрее, добавете нарязаните наситно скилидки чесън и люта чушка и ги запържете за 2...

  • Лятна салата с аспержи, смокини и козе сиренеРецепти
    Лятна салата с аспержи, смокини и козе сирене

    1. Отрежете долната твърда част на аспержите. След това отрежете връхчетата, а останалата част нарежете на малки парчета, под ъгъл. 2. Бланширайте аспержите (заедно с върховете) и зърната бакла във в...

  • Крок мосюРецепти
    Крок мосю

    1. За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да...

  • Сурова зелена салцаРецепти
    Сурова зелена салца

    1. Разрежете томатио на четвъртинки и ги сложете в блендер. Добавете нарязания лук, листата кориандър и нарязаните люти чушки. 2. Добавете сол и пасирайте.

  • Пикантна салата с булгур и лабнеРецепти
    Пикантна салата с булгур и лабне

    1. Накиснете булгура в 335 мл топла вода и го оставете настрани, докато водата се абсорбира. 2. Обелете доматите и ги смелете с машинка за мелене (или месомелачка) заедно с 1/3 от накиснатия булгур и...

  • Салата с печено на грил халумиРецепти
    Салата с печено на грил халуми

    1. Нарежете сиренето на правоъгълни филийки, с дебелина 1 см. Поръсете ги със зехтин. 2. Загрейте добре грил-тиган и го намажете със зехтин. Печете парчетата халуми по 1-2 минути от всяка страна. 3....