• Тарталети с малиниРецепти
    Тарталети с малини

    1. За тестото сипете брашното в кухненски робот и добавете пудрата захар и маслото. Разбъркайте до получаването на маслени трохи. Добавете яйцето и разбийте до образуването на хомогенна топка тесто....

  • Либийски кускус с морски даровеРецепти
    Либийски кускус с морски дарове

    1. Измийте цял октопод под течаща вода и го сложете в голяма тенджера заедно с останалите продукти. Щом водата заври, открехнете капака и намалете температурата на най-ниската. Варете 1-1 1/2 ч., до о...

  • Агнешки джолан с ориз по иранскиРецепти
    Агнешки джолан с ориз по ирански

    1. В дълбок съд смесете всички сухи подправки и разбъркайте добре. Поръсете джоланите със сол и черен пипер. След това ги поставете в съда и втрийте добре  подправките в месото. Оставете на стайна тем...

  • Пълнени пъдпъдъци в лозови листаРецепти
    Пълнени пъдпъдъци в лозови листа

    1. За пълнежа сложете каймата в купа заедно с нарязаната на ситно мазнина от агнешка кайма. Добавете и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Омесете добре, с ръце. Добавете нарязания...

  • Тарталети със сладка и солена плънкаРецепти
    Тарталети със сладка и солена плънка

    1. В блендер сипете брашното, добавете нарязано на кубчета масло, захарта и солта. Смелете до получаването на трохи. 2. Прибавете 1–2 с.л студена вода и яйцето, смелете отново. 3. Увийте тестото в о...

  • Целувчена торта със сметана и маракуяРецепти
    Целувчена торта със сметана и маракуя

    1. Отделете белтъците 3 дни преди да приготвите тортата. В тях не трябва да има и следа от жълтъци. Когато ги разбивате, те трябва да са със стайна температура. Разбийте с помощта на миксер като добав...

  • Пай "Банофи"Рецепти
    Пай "Банофи"

    1. За основата смелете бисквитите в кухненски робот или блендер до фини трохи и ги пресипете в купа. Разтопете маслото на слаб огън. Изсипете разтопеното масло върху бисквитите и разбъркайте. 2. На д...

  • Триъгълни банички с гъби и сиренаРецепти
    Триъгълни банички с гъби и сирена

    1. Почистете пресните гъби добре, нарежете ги на едро и ги сотирайте в загрят зехтин до златисто. 2. Накиснете сушените манатарки във вряща вода. 3. Към гъбите в тигана прибавете листенцата мащеркат...