• Опушено патешко с кейлРецепти
    Опушено патешко с кейл

    1. Счупете черупките на лешниците, като се стараете да не ги начупвате на много дребно и извадете ядките. 2. Черупките поставете в кутия за опушване и ги загрейте на силен огън за 2-3 минути. Върху т...

  • Тако с говеждо месо и наденицаРецепти
    Тако с говеждо месо и наденица

    1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври,...

  • Тарталети с малиниРецепти
    Тарталети с малини

    1. За тестото сипете брашното в кухненски робот и добавете пудрата захар и маслото. Разбъркайте до получаването на маслени трохи. Добавете яйцето и разбийте до образуването на хомогенна топка тесто....

  • Либийски кускус с морски даровеРецепти
    Либийски кускус с морски дарове

    1. Измийте цял октопод под течаща вода и го сложете в голяма тенджера заедно с останалите продукти. Щом водата заври, открехнете капака и намалете температурата на най-ниската. Варете 1-1 1/2 ч., до о...

  • Агнешки джолан с ориз по иранскиРецепти
    Агнешки джолан с ориз по ирански

    1. В дълбок съд смесете всички сухи подправки и разбъркайте добре. Поръсете джоланите със сол и черен пипер. След това ги поставете в съда и втрийте добре  подправките в месото. Оставете на стайна тем...

  • Киш с празРецепти
    Киш с праз

    1. За тестото сипете брашното и студеното, нарязано на малки кубчета, масло. Пулсирайте докато се образуват маслени трохи. След това добавете яйцето и водата. Пулсирайте отново, до получаването на едн...

  • Пълнени пъдпъдъци в лозови листаРецепти
    Пълнени пъдпъдъци в лозови листа

    1. За пълнежа сложете каймата в купа заедно с нарязаната на ситно мазнина от агнешка кайма. Добавете и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Омесете добре, с ръце. Добавете нарязания...

  • Тарталети със сладка и солена плънкаРецепти
    Тарталети със сладка и солена плънка

    1. В блендер сипете брашното, добавете нарязано на кубчета масло, захарта и солта. Смелете до получаването на трохи. 2. Прибавете 1–2 с.л студена вода и яйцето, смелете отново. 3. Увийте тестото в о...