• Маринована риба в нумусРецепти
    Маринована риба в нумус

    1. За маринатата обелете и нарежете с помощта на ренде Мандолина на тънки кръгчета белия лук, лютите чушки, джинджифила и 3 скилидки чесън. 2. В купа смесете оцета и сока от лайм. Добавете нарязаните...

  • Ризото топкиРецепти
    Ризото топки

    Тази рецепта представя авторски прочит на класическата италианска рецепта за аранчини (оризови топки). Първо се приготвя т.нар. бяло ризото, към него се добавя масло и сирене Пекорино. След като оризъ...

  • Пикантно агнешко с боб канелиниРецепти
    Пикантно агнешко с боб канелини

    1. Почистете месото от сухожилия и го нарежете на малки парчета. Сложете го в купа и поръсете със смлени кимион и кориандър. Разбъркайте добре. 2. Загрейте 3 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно...

  • Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуциРецепти
    Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуци

    1. Загрейте 2 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак. Запечатайте агнешките джолани от всички страни, до тъмнокафяво. Извадете ги в чиния. 2. Добавете още 1 с.л. олио и...

  • Мармалад от сливиРецепти
    Мармалад от сливи

    1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави. 2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенца...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • ПодваракРецепти
    Подварак

    1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност. 2. Пресипете нарязаното кисело зе...

  • Питки с кюфтета и яйцеРецепти
    Питки с кюфтета и яйце

    1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете в...