• Мармалад от сливиРецепти
    Мармалад от сливи

    1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави. 2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенца...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • ПодваракРецепти
    Подварак

    1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност. 2. Пресипете нарязаното кисело зе...

  • Питки с кюфтета и яйцеРецепти
    Питки с кюфтета и яйце

    1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете в...

  • Хляб Бриош с чесново маслоРецепти
    Хляб Бриош с чесново масло

    Рецепта за богат хляб Бриош. Тестото за този хляб е с мая, с яйца и много масло. Пълнежът на хляба пък е от чесново масло. Насладете се на този пухкав и мек хляб с вкус на масло.

  • Яхния от фазанРецепти
    Яхния от фазан

    1. Отделете гърдите и бутчетата на фазаните. Отстранете кожата. Месото от гърдите нарежете на 3-сантиметрови парчета. Запазете фенерите за да направите бульон. Поръсете парчетата месо със сол и черен...

  • Опушено патешко с кейлРецепти
    Опушено патешко с кейл

    1. Счупете черупките на лешниците, като се стараете да не ги начупвате на много дребно и извадете ядките. 2. Черупките поставете в кутия за опушване и ги загрейте на силен огън за 2-3 минути. Върху т...

  • Тако с говеждо месо и наденицаРецепти
    Тако с говеждо месо и наденица

    1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври,...