120 minutes
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиМаринована риба в нумус
1. За маринатата обелете и нарежете с помощта на ренде Мандолина на тънки кръгчета белия лук, лютите чушки, джинджифила и 3 скилидки чесън. 2. В купа смесете оцета и сока от лайм. Добавете нарязаните...
РецептиРизото топки
Тази рецепта представя авторски прочит на класическата италианска рецепта за аранчини (оризови топки). Първо се приготвя т.нар. бяло ризото, към него се добавя масло и сирене Пекорино. След като оризъ...
РецептиПикантно агнешко с боб канелини
1. Почистете месото от сухожилия и го нарежете на малки парчета. Сложете го в купа и поръсете със смлени кимион и кориандър. Разбъркайте добре. 2. Загрейте 3 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно...
РецептиЗадушени агнешки джолани с пролетни зеленчуци
1. Загрейте 2 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак. Запечатайте агнешките джолани от всички страни, до тъмнокафяво. Извадете ги в чиния. 2. Добавете още 1 с.л. олио и...
РецептиМармалад от сливи
1. Разрежете измитите сливи на половинки и отстранете костилките им. Подредете сливите в една или повече тави. 2. Обелете и нарежете джинджифила на ситно. Добавете го при сливите. Поръсете с листенца...
РецептиФул Медамес
1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...
РецептиПодварак
1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност. 2. Пресипете нарязаното кисело зе...
РецептиПитки с кюфтета и яйце
1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете в...