+180 minutes
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Пилешка супа с кнедли и кюфтенца
1. Поставете цялото пиле в голяма тенджера и го залейте с 4 литра студена вода. Щом водата заври, извадете пилето и го измийте под течаща студена вода. Изхвърлете водата от варенето и измийте тенджера...
Рецепти Лазаня с телешко рагу
Това е рецепта за наистина засищащо и носещо удоволствие ястие. Пълнежът на лазанята е от бавно готвено телешко месо от джолан, а сосът е обогатен със сирена сос Бешамел.
Рецепти Фиакър гулаш
1. Нарежете месото на кубчета и овкусете със сол и черен пипер. 2. Нарежете лука на полумесеци и го запържете в сгорещено олио, докато стане с тъмен карамелен цвят. 3. Прибавете месото и хубаво зап...
Рецепти Агнешко магданозлия с ориз
1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2–3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета. 2. В тенджера загрейте маслото и запърж...
Рецепти Питка с кафяво масло и шарена сол
Тази рецепта за питка е малко по-специална. Тя е спълнеж от прясна приготвена шарена сол и разтопено кафяво масло. Традиционна българска питка с шарена сол и масло във формата на кравай.
Рецепти Бавно печена патица с орехов сос с нар
1. Разфасовайте патицата и отделете в една тавичка шийката, крилцата, бутчетата и тялото на патицата. В друга тавичка отделете костите и излишната мазнина. Поръсете щедро със сол бутчетата, крилцата и...
Рецепти Туршия от ряпа
Тази туршия се приготвя чрез естествена ферментация. След като ряпата престои 3 седмици, овкусена със сол, черен пипер и дафинов лист, туршията е готова и може да се прехвърли в стерилизирани буркани.
Рецепти Бавно печено свинско със зеле и магданозен сос
1. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете месото от хладилника 30 минути преди готвене. 2. В дълбока тавичка постелете голям лист алуминиево фолио. Поставете месото върху него и залейте с 1 ч.ч. в...