• Туршия от ряпаРецепти
    Туршия от ряпа

    Тази туршия се приготвя чрез естествена ферментация. След като ряпата престои 3 седмици, овкусена със сол, черен пипер и дафинов лист, туршията е готова и може да се прехвърли в стерилизирани буркани.

  • Бавно печено свинско със зеле и магданозен сосРецепти
    Бавно печено свинско със зеле и магданозен сос

    Свинският бут се пече на ниска температура 8 часа. Поднася се нарязано на тънки резени с маслен сос и печено зеле.

  • Шоколадови квадрати с медена питаРецепти
    Шоколадови квадрати с медена пита

    Рецепта за типично английски десерт с много шоколад и захар. Основата е от смлян корнфлейкс и шоколад, а пластовете са от карамел и шоколад. Най.горният слой е т.нар. медена пита, която представлява к...

  • Агнешки джолани с аншоаРецепти
    Агнешки джолани с аншоа

    1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни. 2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете стр...

  • Печен агнешки бут, хляб със семена и кисело мляко със сушени плодовеРецепти
    Печен агнешки бут, хляб със семена и кисело мляко със сушени плодове

    1. За маринатата за агнешки бут счукайте в хаванче обелените скилидки чесън, филенцата аншо, сместа от ливански подправки и щипка сол. Добавете и 3-4 с.л. зехтин. 2. Намажете много добре месото с мар...

  • Печени свински ребра с мед и анасонРецепти
    Печени свински ребра с мед и анасон

    Тайната на тези печени ребра е в маринатата и достатъчното време, в което месото престоява в нея. Останалото е лесно - ребрата се пекат дълго, за да се превърнат в крехки и лепкави късчета месо.

  • Пастиции с грах и свинскоРецепти
    Пастиции с грах и свинско

    1. Измийте и подсушете месото. Направете 3-сантиметрови прорези в кожата на месото. 2. За пикантната паста поставете всички продукти в кухненски робот или блендер и смелете до образуването на паста....

  • Павлова "Банофи"Рецепти
    Павлова "Банофи"

    1. За меренга в голяма купа сипете двата вида захар, царевичното нишесте, морската сол и оцета. Добавете белтъците и започнете да разбивате с помощта на миксер, докато се образува плътен белтъчен сняг...