Великден
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПълнена агнешка плешка
Това е класическа българска рецепта за печено агнешко за Великден. Агнешката плешка се пълни със запържен ориз с пресен лук и пресни подправки - джоджен и магданоз и се пече дълго, покрита с фолио. На...
РецептиСелски пай със спанак
Тестото за този пай се приготвя само от брашно, зехтин и вода. То се разточва на голяма кора, върху която се разпределя плънката от задушен спанак, рикота и яйца. Този селски италиански пай със спанак...
РецептиЗадушено агнешко с гремолата
Агнешкото месо се задушава 3 часа в тенджера заедно със сос от лук, домати и джоджен. В резултат се получава много крехко месо с гъст сос, а поръсено с гремолата от пресни подправки и настъргани цитру...
РецептиБриош
Бриошът е вид френски маслен хляб. Често го оприличават с козунака, въпреки че не съдържа толкова захар като него. Приготвянето на бриош изисква време и търпение, но резултатът наистина си заслужава.
РецептиПечен агнешки бут
Агнешкият бут се покрива с резени сланина и се пече дълго. Сервира се с гарнитура от паста със спанак и джоджен и сос. Класическа рецепта за великденската трапеза!
РецептиАгнешки котлети с огретен от резене
Крехки агнешки котлети, запечени на тиган, върху морковено пюре с вкус на кафе и гарнитура от огретен от резене с хрупкава коричка.
РецептиАгнешки котлети на фурна
За да приготвите агнешки котлети на фурна, трябва добре да подготвите месото и да го овкусите. А след като нанесете сместа от спанак и сухари върху него, то ще стане неустоимо хрупкаво, особено поднес...
РецептиКозуначена торта
Това е рецепта за козуначена торта с маскарпоне. За да стане козунакът пухкав са необходими повече време и усилия, а за да се превърне в торта - крем от маскарпоне, много плодове и шоколад. ...