• Пълнена агнешка плешкаРецепти
    Пълнена агнешка плешка

    Това е класическа българска рецепта за печено агнешко за Великден. Агнешката плешка се пълни със запържен ориз с пресен лук и пресни подправки - джоджен и магданоз и се пече дълго, покрита с фолио. На...

  • Селски пай със спанакРецепти
    Селски пай със спанак

    Тестото за този пай се приготвя само от брашно, зехтин и вода. То се разточва на голяма кора, върху която се разпределя плънката от задушен спанак, рикота и яйца. Този селски италиански пай със спанак...

  • Задушено агнешко с гремолатаРецепти
    Задушено агнешко с гремолата

    Агнешкото месо се задушава 3 часа в тенджера заедно със сос от лук, домати и джоджен. В резултат се получава много крехко месо с гъст сос, а поръсено с гремолата от пресни подправки и настъргани цитру...

  • БриошРецепти
    Бриош

    Бриошът е вид френски маслен хляб. Често го оприличават с козунака, въпреки че не съдържа толкова захар като него. Приготвянето на бриош изисква време и търпение, но резултатът наистина си заслужава.

  • Печен агнешки бутРецепти
    Печен агнешки бут

    Агнешкият бут се покрива с резени сланина и се пече дълго. Сервира се с гарнитура от паста със спанак и джоджен и сос. Класическа рецепта за великденската трапеза!

  • Агнешки котлети с огретен от резенеРецепти
    Агнешки котлети с огретен от резене

    Крехки агнешки котлети, запечени на тиган, върху морковено пюре с вкус на кафе и гарнитура от огретен от резене с хрупкава коричка.

  • Агнешки котлети на фурнаРецепти
    Агнешки котлети на фурна

    За да приготвите агнешки котлети на фурна, трябва добре да подготвите месото и да го овкусите. А след като нанесете сместа от спанак и сухари върху него, то ще стане неустоимо хрупкаво, особено поднес...

  • Козуначена тортаРецепти
    Козуначена торта

    Това е рецепта за козуначена торта с маскарпоне. За да стане козунакът пухкав са необходими повече време и усилия, а за да се превърне в торта - крем от маскарпоне, много плодове и шоколад.      ...