яйца
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиМлинци
Млинци е хърватски плосък хляб, който обаче се използва под формата на паста (юфка). Тестото за млинци се приготвя от брашно, яйца, вода и сол и се разточва на тънки кори, които се изпичат във фурна и...
РецептиКокосови кексчета с кая
Кая е яйчен (сладкарски) крем от азиатската кухня. В тази рецепта той се добавя както към кексовото тесто, така и в масления крем.
РецептиПържени пръчици от халуми
Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сме...
РецептиБърза мусака
Тази мусака се приготвя в индивидуални керамични съдове. Запържената и овкусена каайма се разстила между два слоя картофено пюре. Най-отгоре се добавя заливка от яйца и кисело мляко и се поръсва с каш...
РецептиЧушки бюрек
Класическа рецепта за панирани печени чушки, пълни със сирене - чушки бюрек. Малката тайна е, че в пълнежа се добавят малко галета и настърган кашкавал.
РецептиКурабийките на мама Еми
Това е рецепта за курабийки със сода, но с малко допълнение - маслена кора, кръгчета от която се поставят върху курабийките, за да станат още по-вкусни и хрупкави.
РецептиПанданов кейк
Пандановият кейк е зелен на цвят заради екстракта от пандан и е с въздушна структура. За целта жълтъците и белтъците се разбиват отделно, а количеството брашно е съвсем малко. Кексът се поръсва с глаз...
РецептиБрауни с жасминов чай
Това е рецепта за брауни и блонди в един сладкиш. Брауни сместа съдържа тъмен разтопен шоколад и смлян жасминов чай, а блонди сместа - бял шоколад. Резултатът е богат, сочен сладкиш със свеж, азиатски...