• Фритата по марокански със салата от краставициРецепти
    Фритата по марокански със салата от краставици

    1. Ако не разполагате с печени чушки, опечете две чушки, увийте ги в хартия, а след това ги обелете и отстранете семките.2. Обелете и нарежете картофите на малки еднакви кубчета. Лукът нарежете на пол...

  • Плодови къпкейкчетаРецепти
    Плодови къпкейкчета

    1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. Остържете вътрешността на шушулката ванилия и я сложете в кладенчето заедно с останалите продукти. С пръсти смесете продуктите, а сл...

  • Кекс с южни плодове и ядкиРецепти
    Кекс с южни плодове и ядки

    1. Премахнете дръжките на сушените смокини и ги нарежете на дребно. нарежете и кайсиите. Сложете ги в купа заедно със стафидите и сушения касис. Залейте ги с рома и ги оставете за 30 минути.2. Разбийт...

  • Печен ананас с медРецепти
    Печен ананас с мед

    1. Отрежете дъното на ананаса и го поставете изправен върху дъска. Обелете го. Отрежете и короната му, но я запазете. След това направете коси разрези, за да премахнете черните точки по него. Издълбай...

  • Брабантски братРецепти
    Брабантски брат

    1. Накиснете стафидите във вода за 3 часа. Ако забравите да направите това, сварете стафидите за 15 минути. След това ги изцедете хубаво.2. Затоплете леко млякото и разтворете в него маята. Изсипете б...

  • ПантофРецепти
    Пантоф

    1. Изпечете чушките в тавичка, постлана с хартия за печене за 10 минути на 220 градуса. Сложете ги в тенджерка и ги захлупете.2. Отрежете 1/4 от аспержите откъм долната им страна, твърдата. Пуснете ги...

  • Швейцарски ябълков пайРецепти
    Швейцарски ябълков пай

    1. Изспите брашното на плота и направете кладенче в него. Поставете останалите продукти и омесете гладко тесто. Увийте тестото в прозрачно фолио и го сплескайте. Оставете го в хладилник за 1 час.2. Об...

  • Енгадинска орехова тортаРецепти
    Енгадинска орехова торта

    1. За тестото разбийте с миксер маслото с пудрата захар до пухкавост. Добавете и щипка сол. След това добавете яйцето, а накрая и брашното. Щом се оформи топка, увийте я в прозрачно фолио и я сплескай...