• Хапки от полента с горгонзола и саламРецепти
    Хапки от полента с горгонзола и салам

    Основата на тези солени хапки е полента. Върху нея се шприцова "сметана" от горгонзола. Хапките се поръсват със запържен италиански салам и се запичат за кратко във фурната.

  • Пиле Брес с полента и трюфелиРецепти
    Пиле Брес с полента и трюфели

    Рецептата представя месото на кокошките от порода Брес, което се отличава с нежна структура и дивечов привкус. От пилешките гърди се оформят рула с пълнеж от трюфел. Поднасят се с гарнитура от запърже...

  • Лимонов сладкиш с полентаРецепти
    Лимонов сладкиш с полента

    1. Намажете с масло дъното и стените на форма с пружина (диаметър 20 см) и постелете хартия за печене на дъното. 2. В купа сипете нарязаното на кубчета масло със стайна температура и захарта. Разбийт...

  • Кремообразна полента с рагу от гъбиРецепти
    Кремообразна полента с рагу от гъби

    За рагуто от гъби най-важното е да имате няколко вида гъби, най-добре диви. Те се приготвят с малко лук, чесън, масло и вино. Вкусът на кремообразната полента е обогатен с настърган пармезан, затова с...

  • Яхния с наденица и полента по рецепта на бабаРецепти
    Яхния с наденица и полента по рецепта на баба

    1. Нарежете свинските наденици на парчета от по 3 см. Отделете ребрата едно от друго. Притиснете небелените скилидки чесън колкото да ги смачкате. 2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Пуснет скилидкит...

  • Колумбийски царевични хлебчетаРецепти
    Колумбийски царевични хлебчета

    Настържете сиренето на едро ренде. В купа смесете царевичния грис, яйцето, бакпулвера, мекото масло и солта. Разбъркайте много добре. От полученото тесто оформете малки топки. Поставете ги в тава,...

  • Кростини от полента с чушки и сиренеРецепти
    Кростини от полента с чушки и сирене

    За качамака налейте млякото в касерола и прибавете маслото, листенца мащерка и сол. Щом кипне, изсипете царевичния грис и бъркайте, докато се сгъсти. Когато е готов, дръпнете от котлона и прехвърле...

  • Телешки дроб по венециански с полентаРецепти
    Телешки дроб по венециански с полента

    1. Загрейте зехтина и 50 г масло в дълбок тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете 1 с.л. оцет и оставете лука да омекне.2. С помощта на остър нож...