• СаралияРецепти
    Саралия

    Саралията е вид турска баклава. При навиването на корите с ореховия пълнеж се поставя пръчка, а след това рулото се надипля, за да се получи характерната форма на баклавата. Оставете баклавата на стай...

  • Мини киш със спанак и сиренаРецепти
    Мини киш със спанак и сирена

    1. За плънката накълцайте чесъна и спанака и ги запържете за много кратко в загрято масло. Овкусете със сол и индийско орехче. 2. Разбийте яйцата със сметаната, добавете щипка сол и сиренето бри, нар...

  • Маханча с халва, бял шоколад и бадемиРецепти
    Маханча с халва, бял шоколад и бадеми

    1. За пълнежа сипете захарта и начупените на парченца бял шоколад и халва в кухненски робот. Добавете смления джинджифил и смелете сместа, не съвсем фино. 2. Отделно смелете бадемите. 3. В купа смес...

  • Брик - пурички с агнешкоРецепти
    Брик - пурички с агнешко

    1.Загрейте 2-3 с.л. зехтин в тиган и в него запържете нарязания на ситно лук. Щом лукът омекне, добавете нарязания на едро магданоз и разбъркайте. Пресипете сместа в купа и поставете във фризер, за да...

  • Банички с кайма и зеленчуциРецепти
    Банички с кайма и зеленчуци

    1. За плънката почистете и нарежете на ситно моркова, лука и чесъна. Запържете ги в зехтина и добавете мляното месо. Запържете го при непрекъснато бъркане, трябва да се образуват златистокафяви трохи....

  • Шоколадова портокалопитаРецепти
    Шоколадова портокалопита

    1. Накъсайте точените кори на малки парченца и ги сложете в тави да изсъхнат за една нощ. 2. За сиропа сипете водата и захарта в тенджерка и оставете сместа да заври. Щом захарта се разтопи, добавете...

  • Триъгълни банички с гъби и сиренаРецепти
    Триъгълни банички с гъби и сирена

    1. Почистете пресните гъби добре, нарежете ги на едро и ги сотирайте в загрят зехтин до златисто. 2. Накиснете сушените манатарки във вряща вода. 3. Към гъбите в тигана прибавете листенцата мащеркат...

  • Баклава чийзкейкРецепти
    Баклава чийзкейк

    1. За медения сироп сложете всички продукти в тенджерка и разбъркайте за кратко. Оставете сиропа ври 25 минути, докато се сгъсти, без да го разбърквате. След това го оставете да зистине. 2. За пълнеж...