• Пълнени пъдпъдъци в лозови листаРецепти
    Пълнени пъдпъдъци в лозови листа

    1. За пълнежа сложете каймата в купа заедно с нарязаната на ситно мазнина от агнешка кайма. Добавете и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Омесете добре, с ръце. Добавете нарязания...

  • Телешки кюфтета с хумус и кисело млякоРецепти
    Телешки кюфтета с хумус и кисело мляко

    1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата. 2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза. 3. Оформете кюфтета и ги приберете...

  • Гръцка мусакаРецепти
    Гръцка мусака

    1. Обелете патладжаните така че да станат на ленти, като зебра. Нарежете ги по дължина и ги посолете, оставете ги за 10 минути. Измийте и подсушете. Сложете в тава и намажете със зехтин. Изпечете в за...

  • Запечени кюфтета с паста и доматен сосРецепти
    Запечени кюфтета с паста и доматен сос

    1. За кюфтетата настържете пармезана и смачкайте скилидката чесън на паста с малко сол. Настържете лимоновата кора и лука, а босилека и магданоза наситнете. 2. Смесете каймата с пармезана, лимоновата...

  • Картофена яхния с каймаРецепти
    Картофена яхния с кайма

    1. В тенджера сипете каймата и я запържете като я разделяте с помощта на шпатула. Обелете и нарежете едната глава лук на ситно и я добавете при каймата. Запържете за кратко и добавете зехтина и маслот...

  • Лахмаджун със суджукРецепти
    Лахмаджун със суджук

    В голяма купа разбъркайте брашното с маята, солта и захарта. Направете кладенче и налейте 180 мл вода, смесена със зехтина. Разбъркайте и прехвърлете на набрашнен плот. Замесете меко и еластично тес...

  • Телешки кюфтета в горчичен сосРецепти
    Телешки кюфтета в горчичен сос

    Стрийте резенето в хаванче. Сложете скилидката чесън, малко сол и счукайте добре. Прибавете и ригана, черен пипер и ако има нужда, още сол. Счукайте всичко добре. Нарежете на ситно прошутото. В куп...

  • Чили кон карнеРецепти
    Чили кон карне

    1. Загрейте зехтина в дълбок тиган и в него запържете каймата от телешки врат, като бъркате непрекъснато, за да стане на трохи - поне 10 минути, добавете и нарязаните наситно лук и чесън. Оставете на...