• МантъРецепти
    Мантъ

    1. За пълнежа сипете в купа телешката кайма и към нея добавете нарязания на много ситно лук, както и всички подправки. Омесете много добре с ръце. 2. За тестото в голяма купа сипете брашното и солта...

  • Карнъярък - пълнени патладжаниРецепти
    Карнъярък - пълнени патладжани

    1. Обелете патладжаните на ленти, без да махате дръжките им. Поставете ги в купа с вода и сол за 30 минути. След това добре ги подсушете и ги надупчете с шишче на различни места. 2. Сипете 4-5 пръста...

  • Сос Болонезе и чеснов хлябРецепти
    Сос Болонезе и чеснов хляб

    Тази рецепта съчетава сосът Болонезе с хрупкави пръчици чеснов хляб, вместо с паста. Опитайте, вкусно е!

  • Пълнени пъдпъдъци в лозови листаРецепти
    Пълнени пъдпъдъци в лозови листа

    1. За пълнежа сложете каймата в купа заедно с нарязаната на ситно мазнина от агнешка кайма. Добавете и подправките - сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Омесете добре, с ръце. Добавете нарязания...

  • Телешки кюфтета с хумус и кисело млякоРецепти
    Телешки кюфтета с хумус и кисело мляко

    1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата. 2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза. 3. Оформете кюфтета и ги приберете...

  • Гръцка мусакаРецепти
    Гръцка мусака

    1. Обелете патладжаните така че да станат на ленти, като зебра. Нарежете ги по дължина и ги посолете, оставете ги за 10 минути. Измийте и подсушете. Сложете в тава и намажете със зехтин. Изпечете в за...

  • Запечени кюфтета с паста и доматен сосРецепти
    Запечени кюфтета с паста и доматен сос

    1. За кюфтетата настържете пармезана и смачкайте скилидката чесън на паста с малко сол. Настържете лимоновата кора и лука, а босилека и магданоза наситнете. 2. Смесете каймата с пармезана, лимоновата...

  • Картофена яхния с каймаРецепти
    Картофена яхния с кайма

    1. В тенджера сипете каймата и я запържете като я разделяте с помощта на шпатула. Обелете и нарежете едната глава лук на ситно и я добавете при каймата. Запържете за кратко и добавете зехтина и маслот...