тахан
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПушен хумус с гъби и бадеми
Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!
РецептиПикантна риба по марокански
1. За маринования лук в купа смесете ябълковия оцет, гореща или топла вода, захар и сол. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го сложете в сместа. Оставете настрани за 1 ча...
РецептиФул Медамес
1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...
РецептиЯхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос
1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....
РецептиХумус от тиква
1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...
РецептиПечени сладки картофи с нахут и авокадо
1. Измийте картофите и поставете всеки един върху парче алуминиево фолио. Поръсете със сол и залейте със зехтин. Увийте хубаво и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност – окол...
РецептиХумус от жълт грах
1. Измийте добре жълтия грах под течаща вода и го отзедете добре. Сложете го в тенджера и го залейте с 4 см студена вода. Добавете дафиновия лист и варете на тих огън в продължение на 35-40 минути, с...
РецептиСладкиш с меласа
1. Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете предварително пресятото брашно и го запечете за 5-6 минути при непрекъснато разбъркване. 2. Смесете меласата и водата, разбъркайте. Намалете силата на...