• Фалафел с Баба ГанушРецепти
    Фалафел с Баба Гануш

    За тези малки фалафели трябва само да накиснете нахута от предишната нощ. Поднесете с Баба Гануш и плоски питки.

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Сладки със сусамов таханРецепти
    Сладки със сусамов тахан

    Тези турски сладки със сусамов тахан се приготвят лесно и бързо. В сместа се добавят още масло, захар, какао, брашно и нарязани бадеми. Накрая сладките се заливат с какаова глазура.

  • Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!

  • Пикантна риба по мароканскиРецепти
    Пикантна риба по марокански

    1. За маринования лук в купа смесете ябълковия оцет, гореща или топла вода, захар и сол. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го сложете в сместа. Оставете настрани за 1 ча...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сосРецепти
    Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос

    1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....

  • Хумус от тикваРецепти
    Хумус от тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...