• Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!

  • Пикантна риба по мароканскиРецепти
    Пикантна риба по марокански

    1. За маринования лук в купа смесете ябълковия оцет, гореща или топла вода, захар и сол. Разбъркайте добре. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци и го сложете в сместа. Оставете настрани за 1 ча...

  • Фул МедамесРецепти
    Фул Медамес

    1. Предварително измитата бакла сложете в тенджера с вряща подсолена вода и я бланширайте за 3 минути. Прецедете баклата. 2. На дъното на тенджера с двойно дъно подредете лозови листа, колкото да го...

  • Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сосРецепти
    Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос

    1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....

  • Хумус от тикваРецепти
    Хумус от тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...

  • Печени сладки картофи с нахут и авокадоРецепти
    Печени сладки картофи с нахут и авокадо

    1. Измийте картофите и поставете всеки един върху парче алуминиево фолио. Поръсете със сол и залейте със зехтин. Увийте хубаво и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност – окол...

  • Хумус от жълт грахРецепти
    Хумус от жълт грах

    1. Измийте добре жълтия грах под течаща вода и го отзедете добре. Сложете го в тенджера и го залейте с 4 см студена вода. Добавете дафиновия лист и варете на тих огън в продължение на 35-40 минути, с...

  • Сладкиш с меласаРецепти
    Сладкиш с меласа

    1. Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете предварително пресятото брашно и го запечете за 5-6 минути при непрекъснато разбъркване. 2. Смесете меласата и водата, разбъркайте. Намалете силата на...