• Пай с месоРецепти
    Пай с месо

    Това е рецепта за един богат пай от маслено тесто и плънка от свинско и пилешко месо, пилешки дробчета и сланина. Рецепта, която изисква време и е подходяща за приготвяне в студен зимен ден.

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Бургер с чоризоРецепти
    Бургер с чоризо

    Това е рецепта за бургер със свинско месо, обогатен с чоризо. Питките бриош са намазани със салца от печени чушки и домати, а кюфтета са гарнирани с маринован лук и пукани люти чушлета. Всички съставк...

  • Домашно салсиче с чушки и лукРецепти
    Домашно салсиче с чушки и лук

    1. Смесете смляната свинска плешка със сол, семената от резене, накълцания чесън, пушения червен пипер, черен пипер и виното. Разбъркайте хубаво и оставете да престои поне една нощ. 2. Нарежете лука...

  • Свински късчета с лук и траханаРецепти
    Свински късчета с лук и трахана

    1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол. 2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто. 3. Прибавете лука, нарязан на п...

  • Винен кебап с пюре от кореноплодни зеленчуциРецепти
    Винен кебап с пюре от кореноплодни зеленчуци

    Виненият кебап е едно от най-комфортните български ястия. В тази рецепта традиционната гарнитура от картофено пюре е заменена с пюре от от целина, пащърнат и картофи. За повече аромат и вкус ястияето...

  • Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатаркиРецепти
    Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки

    1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло. 2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна –...

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...