• Домашно салсиче с чушки и лукРецепти
    Домашно салсиче с чушки и лук

    1. Смесете смляната свинска плешка със сол, семената от резене, накълцания чесън, пушения червен пипер, черен пипер и виното. Разбъркайте хубаво и оставете да престои поне една нощ. 2. Нарежете лука...

  • Свински късчета с лук и траханаРецепти
    Свински късчета с лук и трахана

    1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол. 2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто. 3. Прибавете лука, нарязан на п...

  • Винен кебап с пюре от кореноплодни зеленчуциРецепти
    Винен кебап с пюре от кореноплодни зеленчуци

    Виненият кебап е едно от най-комфортните български ястия. В тази рецепта традиционната гарнитура от картофено пюре е заменена с пюре от от целина, пащърнат и картофи. За повече аромат и вкус ястияето...

  • Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатаркиРецепти
    Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки

    1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло. 2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна –...

  • Сувлаки кебап с гръцка зелена салатаРецепти
    Сувлаки кебап с гръцка зелена салата

    Сувлаки е наименованието на шишчетата от свинско месо в гръцката кухня. Месото първо се маринова за 1-2 часа, а след това се нанизва на шишчета и се пече върху добре загрята скара. Съчетани с богата з...

  • СморебродРецепти
    Смореброд

    1. За пикантното олио сипете 60 мл олио (1/4 ч.ч.) в касерола и запържете нарязания на ситно лук в него за 5 минути. Добавете сол и лютия червен пипер и запържете за 30 секунди. След това добавете ост...

  • ПодваракРецепти
    Подварак

    1. Измийте ориза и ечемика под течаща вода и ги изцедете добре. Поставете ги в тенджера и ги залейте със студена вода - 1 пръст над зърната. Сварете ги до готовност. 2. Пресипете нарязаното кисело зе...

  • Бавно печено свинско със зеле и магданозен сосРецепти
    Бавно печено свинско със зеле и магданозен сос

    1. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете месото от хладилника 30 минути преди готвене. 2. В дълбока тавичка постелете голям лист алуминиево фолио. Поставете месото върху него и залейте с 1 ч.ч. в...