• Скариди с манго и кървавица на скараРецепти
    Скариди с манго и кървавица на скара

    Това е рецепта за препечени филийки с печени на скара скариди и кървавица, обединени от сладостта на сос от манго. Ако сте любители на карибската кухня, съчетанието на тези вкусове определено ще ви до...

  • Бирияни с шафран и скаридиРецепти
    Бирияни с шафран и скариди

    Бирияни е ястие с ориз и месо или зеленчуци от индийската кухня. Оризът  и скаридите в тази рецепта се приготвят отделно, а накрая двата компонента се редят на слоеве и се запичат за кратко. Скаридите...

  • Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипсРецепти
    Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс

    Тази богата салата изисква предварителни приготовления. За да се захароса тиквата, тя първо трябва да се вари в захарен сироп, а след това да се изсуши във фурната за поне 6 часа. Ябълковият чипс също...

  • Ригате със скариди и прошутоРецепти
    Ригате със скариди и прошуто

    В тази рецепта главният герой са големите скариди. Те са съчетани с паста и въздушна картофена пяна.

  • Пържен ориз по китайскиРецепти
    Пържен ориз по китайски

    1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...

  • Паеля с пиле и скаридиРецепти
    Паеля с пиле и скариди

    Паелята е чудесно ястие, съчетаващо морска храна с  месо - в случая то е представено от пилешко филе и пикантна наденица чоризо. Оризът е обединяващото звено, а щипката шафран издига вкуса на друго ни...

  • Лингуини с морски дарове, чили и чери доматиРецепти
    Лингуини с морски дарове, чили и чери домати

    1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, до...

  • Картофена салата с печена сьомга и скаридиРецепти
    Картофена салата с печена сьомга и скариди

    1. Поставете парчетата сьомга върху лист алуминиево фолио. Поръсете ги със сол и черен пипер. Покрийте с втори лист алуминиево фолио и съединете краищата на двата листа с леко притискане. Поставете в...