• Маринована сьомга с копър и горчичен сосРецепти
    Маринована сьомга с копър и горчичен сос

    Класическа рецепта за приготвяне на риба по скандинавски. Филето сьомга се маринова със сол, захар и копър за няколко нощи. Поднася се тънко нарязано със сос и ръжен хляб.

  • Сьомга и хляб по викингскиРецепти
    Сьомга и хляб по викингски

    1. За рецептата е необхомо наличието на огън или огнище, голяма дървена дъска (кедрова, борова) и 10 дървени клинчета. В дъската трябва да се направят 10 плитки дупки за клинчетата. Дървената дъска и...

  • Картофена салата с печена сьомга и скаридиРецепти
    Картофена салата с печена сьомга и скариди

    Тази салата съчетава сготвени и свежи продукти, което я прави идеална за предястие.

  • Задушена на фурна сьомга с аспержиРецепти
    Задушена на фурна сьомга с аспержи

    Бърза и лесна рецепта за риба с пресни пролетни зелени аспержи и горчичен дресинг. Филето сьомга се полива с лимонов сок и бяло вино и се пече увито в алуминиево фолио. Рибата се сервира, поръсена с н...

  • Салата с нудъли и печена сьомгаРецепти
    Салата с нудъли и печена сьомга

    Лесна и хранителна салата, подходяща за лек обяд или вечеря. Филетата сьомга се пържат за кратко, а след това се накъсва на парченца в салатата. Дресингът е от тахан и соев сос и обединява всички съст...

  • Сьомга по тайландски с печени зеленчуциРецепти
    Сьомга по тайландски с печени зеленчуци

    Филета сьомга, печени върху зеленчуци, залети с тайандски сос.  Вкусно и здравословно!

  • Шведски киш със сьомгаРецепти
    Шведски киш със сьомга

    1. За тестото сипете брашното и маслото със стайна температура в купа и ги разбийте с помощта на миксер. Щом двата продукта се смесят, добавете яйцата едно по едно. Добавете щипка сол и разбивайте до...

  • Бухтички с пушена сьомгаРецепти
    Бухтички с пушена сьомга

    1. В купа сипете брашното и бакпулвера. Добавете яйцата и разбъркайте. Сипете газираната вода и разбъркайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер.2. Покрийте сместа с прозрачно фолио и я поставе...