• Тартифлет с пилешкоРецепти
    Тартифлет с пилешко

    Класическият тартифлет е ястие с картофи, бекон, лук и сирене Ребушон, традиционно произвеждано в района на Алпите. Изберете пушена сушена шунка по ваш вкус, а ако не намерите сирене Реблушон, използв...

  • Празничен венец с шунка и сиренеРецепти
    Празничен венец с шунка и сирене

    Този празничен венец от бутер тесто и пълнеж от шунка и два вида сирене е впечатляващо солено предястие за всяка празнична трапеза. Поднася се с чътни от домати и салата от брюкселско зеле.

  • Сандвичи "Крок мосю"Рецепти
    Сандвичи "Крок мосю"

    "Крок мосю" е може би най-известният френски сандвич. Той се приготвя със сос "Бешамел", смес от различни видове настъргани френски сирена и шунка. Поднася се с картофено пюре и кисели краставички.

  • Корона с шунка и сиренеРецепти
    Корона с шунка и сирене

    Това е бързо за приготвяне, но супер ефектно солено печиво. Бутер тестото се намазва с кетчуп и върху него се подреждат шунката и настърганото сирене. След това тестото се завива на кръг и се разрязва...

  • 15-минутна пастаРецепти
    15-минутна паста

    1. Накъсайте шунката на парченца и я запържете в сух тиган, до хрупкавост. Отделете 1/2 та шунка в чиния. 2. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги към шунката в тиг...

  • Тостове със задушени гъби и шункаРецепти
    Тостове със задушени гъби и шунка

    1. В загрята тиган запържете до хрупкавост, от двете страни, слайсовете прошуто или хамон на порции. Извадете ги. 2. В същия тиган разтопете 1/3 от маслото и запържете филиите хляб от двете страни, п...

  • Крок мосюРецепти
    Крок мосю

    1. За соса Бешамел разтопете маслото в дълбок съд и добавете брашното. Запържете го за 1 минута, като разбърквате нерегично. Добавете прясното мляко на порции, при непрекъснато разбъркване, така че да...

  • Тарталети със сладка и солена плънкаРецепти
    Тарталети със сладка и солена плънка

    1. В блендер сипете брашното, добавете нарязано на кубчета масло, захарта и солта. Смелете до получаването на трохи. 2. Прибавете 1–2 с.л студена вода и яйцето, смелете отново. 3. Увийте тестото в о...