рикота
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиТарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Един прекрасен солен тарт, подходящ за летните дни. Основата е от готово маслено тесто, а пълнежът от филенца аншоа, карамелизиран лук, рикота, маслини и разноцветни чери доматчета.
РецептиПатладжанени рулца
Това е рецепта за чудесно лятно ястия от италианската кухня. Кръгчетата патладжан първо се пържат или пекат. След това се слепват две по две с пълнеж от рикота, пармезан и яйца. Заливат се с доматен с...
РецептиЩрудел с рикота и ндуя
Тестото за този солен щрудел се прави от брашно, яйца, масло и газирана вода. След това се разточва на голям тънък лист, в единия край на който се поставя пълнежът от задушени тиквички и наденица ндуя...
РецептиПаста ала Норма
Това е рецепта за семпла паста с много вкус. Кубчетата патладжан се пекат, а след това се добавят в доматения сос. Накраая се добавя сварената паста и всичко се обединява. За разкош се настъргва рикот...
РецептиСолени еклерчета с мус от мортадела и рикота
Тези пухкави еклерчета са идеалната солена хапка. Пареното тесто се съчетава идеално с гладкия мус от мортадела и рикота.
РецептиХрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота
Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...
РецептиКюфтенца с прошуто, рикота и бадеми
Тези кюфтенца са изключително хрупкави отвън и меки отвътре. Вътрешността е от рикота и яйца, с добавени малки късчета прошуто, а панировката е само от смлени бадеми. Вегетарианският вариант на тези к...
РецептиГранита от кафе, рикота и пържени сладки
Гранитата е много лесен за приготвяне десерт - трябва да разполагате или с фризер, или с машина за сладолед. Гранитата се гарнира с гладък крем от рикота и пържени тънки италиански сладки.