• Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоаРецепти
    Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа

    Един прекрасен солен тарт, подходящ за летните дни. Основата е от готово маслено тесто, а пълнежът от филенца аншоа, карамелизиран лук, рикота, маслини и разноцветни чери доматчета.

  • Патладжанени рулцаРецепти
    Патладжанени рулца

    Това е рецепта за чудесно лятно ястия от италианската кухня. Кръгчетата патладжан първо се пържат или пекат. След това се слепват две по две с пълнеж от рикота, пармезан и яйца. Заливат се с доматен с...

  • Щрудел с рикота и ндуяРецепти
    Щрудел с рикота и ндуя

    Тестото за този солен щрудел се прави от брашно, яйца, масло и газирана вода. След това се разточва на голям тънък лист, в единия край на който се поставя пълнежът от задушени тиквички и наденица ндуя...

  • Паста ала НормаРецепти
    Паста ала Норма

    Това е рецепта за семпла паста с много вкус. Кубчетата патладжан се пекат, а след това се добавят в доматения сос. Накраая се добавя сварената паста и всичко се обединява. За разкош се настъргва рикот...

  • Солени еклерчета с мус от мортадела и рикотаРецепти
    Солени еклерчета с мус от мортадела и рикота

    Тези пухкави еклерчета са идеалната солена хапка. Пареното тесто се съчетава идеално с гладкия мус от мортадела и рикота.

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Кюфтенца с прошуто, рикота и бадемиРецепти
    Кюфтенца с прошуто, рикота и бадеми

    Тези кюфтенца са изключително хрупкави отвън и меки отвътре. Вътрешността е от рикота и яйца, с добавени малки късчета прошуто, а панировката е само от смлени бадеми. Вегетарианският вариант на тези к...

  • Гранита от кафе, рикота и пържени сладкиРецепти
    Гранита от кафе, рикота и пържени сладки

    Гранитата е много лесен за приготвяне десерт - трябва да разполагате или с фризер, или с машина за сладолед. Гранитата се гарнира с гладък крем от рикота и пържени тънки италиански сладки.