• Вермичели с фенел, домати и сардиниРецепти
    Вермичели с фенел, домати и сардини

    1. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и в него запържете хлебните трохи, до златисто, около 4-6 минути. Ако е необходимо, добавете още зехтин. Извадете запържените трохи върху кухненска хартия. 2. В друг...

  • КеджъриРецепти
    Кеджъри

    1. Поставете филето риба по средата на голям лист алуминиево фолио с кожата надолу. Намажете рибата с половината масло и я увийте във фолиото, като оформите пакет и добре притиснете краищата му. Поста...

  • Рибена чорба със зелен сосРецепти
    Рибена чорба със зелен сос

    1. Нарежете лука на полумесеци, а морковите и чушките на кубчета. 2. Потопете доматите във вряла вода за кратко и ги обелете. Нарежете ги на кубчета. 3. Запържете лука, морковите и чушките в сгореще...

  • Борта с рибни пръчициРецепти
    Борта с рибни пръчици

    1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чин...

  • Цяла печена риба по балийскиРецепти
    Цяла печена риба по балийски

    1. В тиган загрейте кокосовото масло и добавете нарязания на полумесеци лук и нарязаните на тънки филийки скилидки чесън. Добавете нарязаните на ситно листа кафир лайм и люти чушки (без семките). Изре...

  • Хавайска купа PokeРецепти
    Хавайска купа Poke

    1. Нарежете рибното филе на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа. 2. В купата, върху рибата, настържете фино скилидките чесън, лютата чушка, джинджифил и кората на 1/2 лимон. Добавете нарязания на м...

  • Печени сардини със салата от домати и босилекРецепти
    Печени сардини със салата от домати и босилек

    1. Добре почистените от вътрешности и от люспи сардини подредете в дълбока не метална тавичка. Поръсете ги със зехтин, каперси, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, лют червен пипер, семена от...

  • Касуле с морски даровеРецепти
    Касуле с морски дарове

    1. В голяма тенджера загрейте 1 с.л. зехтин и в него запържете нарязания на ситно лук, нарязания на кръгчета морков и обелените и леко смачкани скилидки чесън. Добавете щипка кайенски пипер и гответе...