• Кошнички с миди и фенелРецепти
    Кошнички с миди и фенел

    1. Извадете бутер тестото от фризера да се отпусне за 10 минути. Тестото не трябва нито да е твърдо, нито да е съвсем меко. С рингче с диаметър 10 см. изрежете 10 кръгчета от бутер тестото. Подредете...

  • Огретен от мидиРецепти
    Огретен от миди

    1. Измийте добре мидите под студена течаща вода. Ако някоя мида се отвори, почукайте я и ако не се затвори до минута, я изхвърлете.2. Обелете и нарежете лука на ситно. Празът разрежете на две по дължи...

  • Чипс от рибена кожа с дип от морковиРецепти
    Чипс от рибена кожа с дип от моркови

    1. За дипа обелете моркова и го настържете на фино.2. Сложете настъргания морков в тиган и добавете 4-5 с.л. зехтин. Разбъркайте и оставете моркова да омекне на умерен огън, за около 5-6 минути. 3. Об...

  • Чипс от мантъ с пушена сьомгаРецепти
    Чипс от мантъ с пушена сьомга

    1. Сипете 2-3 пръста олио в тиган. Накъсайте остналато ви разточено тесто за мантъ на парченца. Щом олиото загрее, изпържете парченцата тесто, от двете страни, до златисто. Извадете ги върху салфетка....

  • Печен лук с шишчета от скариди и беконРецепти
    Печен лук с шишчета от скариди и бекон

    1. Сипете 1-2 с.л. олио в добре загрят тиган и сипете картофите в него. Запържете ги до златисто, като ги разбърквате от време на време. Накрая добавете ситно нарязания магданоз и малко масло. Разбърк...

  • Салата с леща и пушен паламудРецепти
    Салата с леща и пушен паламуд

    1. Сипете сока от мандарина в тенджерка и пуснете целите стръкове естрагон в него. Варете докато сосът се сгъсти. Пресипете в друг съд, като отстраните естрагона и го оставете да изстине.2. Нарежете р...

  • Арабски самоса с мидиРецепти
    Арабски самоса с миди

    1. За тестото сипете брашното върху плота и го поръсете със сол. Направете кладенче и в него сипете водата и олиото. Постепенно омесете гладко тесто. Сплескайте го и го увийте в прозрачно фолио. Поста...

  • ПаеляРецепти
    Паеля

    1. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Отрежете горната част от цели пилешки бутчета и ги обезкостете. Нарежете месото на едри парчета, то по 3-4 см. 2. Разтворете кубче бульон в топла вода или...