• Спаначена супа "Страчатела"Рецепти
    Спаначена супа "Страчатела"

    Тази спаначена супа е много свежа и бърза за приготвяне. Ще ви трябват само бульон, спанак, магданоз, яйца, пармезан и малко грис.

  • Пудинг с грисРецепти
    Пудинг с грис

    Това е рецепта за десерт с пшеничен грис. Грисът се вари в прясно мляко, след това се смесва с предварително разбити жълтъци и белтъци и се пече на водна баня.

  • Топла грис халва с шамфъстъци и сладоледРецепти
    Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед

    Топлата грис халва с ядки се оформя на индивидуални полусфери, в които се поставя сладолед. Неустоим десерт от турската кухня!

  • Кюфтета от булгур с доматен сосРецепти
    Кюфтета от булгур с доматен сос

    Сместа за тези кюфтенца е от сварен фин булгур и пшеничен грис. Щом сместа изстине, тя се овкусява и от нея се оформят малки кюфтенца, които се сваряват във вряща вода. Отделно се приготвя доматен сос...

  • Грис халваРецепти
    Грис халва

    Един класически, но позабравен десерт от българската кухня. Пшеничният грис се запържва в масло заедно с нарязани бадеми. След това се вари със захар и подправки. Щом изстине и се стегне, десертът се...

  • Реване със сироп от бъзРецепти
    Реване със сироп от бъз

    1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар до побеляване и удвояване на обема. 2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг. 3. Разбъркайте...

  • Грис халва с медено мляко и розиРецепти
    Грис халва с медено мляко и рози

    1. Сложете млякото в тензух и го отцедете много добре - за около 24 часа. След това го смесете със сладкото от рози, меда и канелата. 2. Загрейте маслото и запържете гриса до златисто. Сипете захарта...