прясно мляко
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПандишпаново руло със сметанов крем
Добавянето на пудинг, както и на бакпулвер, в сместа за пандишпановия блат, прави текстурата му още по-въздушна. Преди да се навие на руло, блатът се намазва със сметанов крем и сладко от боровинки. Н...
РецептиШоколадов фъдж с шоколадова глазура
Основна роля в този много шоколадов сладкиш играе качественото какао. То трябва да е ароматно и маслено, точно като премиум какаото на Dr. Oetker. Не забравяйте да добавите и бакпулвер към сместа, за...
РецептиПортугалски тартове с кайсии
Португалският десерт "Pastel de nata" е любим по цял свят и особено в Англия. Пробвайте този лесен вариант за приготвянето му у дома, с допълнение от кайсии.
РецептиБаня кауда (дип от аншоа и чесън)
"Баня кауда" е специалитет от Пиемонт, Италия и означава "топъл сос" или "гореща баня". Този сос за топене за зеленчуци е идеален за различни събирания.
РецептиТарт с ванилов крем
Основата за този тарт е от бадемово брашно, масло и портокалова кора, а пълнежът е идеално гладък ванилов крем. Направете 1 голям тарт или няколко по-малки.
РецептиСладолед "Афогато" със сладки картофи
Домашен сладолед с пюре от сладки картофи, залят с кафе и поръсен с печени лешници и пудра захар. Неустоим десерт!
РецептиПикантен айс шоколад
Съчетанието на шоколад и люта чушка прави тази напитка освен вкусна и истински ободряваща. Сервира се в стъклени чаши, пълни с лед и шоколадова украса.
РецептиКрем "Каталана"
Крем от прясно мляко, жълтъци и захар, овкусен с канела и ванилия.