• Пандишпаново руло със сметанов кремРецепти
    Пандишпаново руло със сметанов крем

    Добавянето на пудинг, както и на бакпулвер, в сместа за пандишпановия блат, прави текстурата му още по-въздушна. Преди да се навие на руло, блатът се намазва със сметанов крем и сладко от боровинки. Н...

  • Шоколадов фъдж с шоколадова глазураРецепти
    Шоколадов фъдж с шоколадова глазура

    Основна роля в този много шоколадов сладкиш играе качественото какао. То трябва да е ароматно и маслено, точно като премиум какаото на Dr. Oetker. Не забравяйте да добавите и бакпулвер към сместа, за...

  • Португалски тартове с кайсииРецепти
    Португалски тартове с кайсии

    Португалският десерт "Pastel de nata" е любим по цял свят и особено в Англия. Пробвайте този лесен вариант за приготвянето му у дома, с допълнение от кайсии.

  • Баня кауда (дип от аншоа и чесън)Рецепти
    Баня кауда (дип от аншоа и чесън)

    "Баня кауда" е специалитет от Пиемонт, Италия и означава "топъл сос" или "гореща баня". Този сос за топене за зеленчуци е идеален за различни събирания.

  • Тарт с ванилов кремРецепти
    Тарт с ванилов крем

    Основата за този тарт е от бадемово брашно, масло и портокалова кора, а пълнежът е идеално гладък ванилов крем. Направете 1 голям тарт или няколко по-малки.

  • Сладолед "Афогато" със сладки картофиРецепти
    Сладолед "Афогато" със сладки картофи

    Домашен сладолед с пюре от сладки картофи, залят с кафе и поръсен с печени лешници и пудра захар. Неустоим десерт!

  • Пикантен айс шоколадРецепти
    Пикантен айс шоколад

    Съчетанието на шоколад и люта чушка прави тази напитка освен вкусна и истински ободряваща. Сервира се в стъклени чаши, пълни с лед и шоколадова украса.

  • Крем "Каталана"Рецепти
    Крем "Каталана"

    Крем от прясно мляко, жълтъци и захар, овкусен с канела и ванилия.