• Наси улам с микробилкиРецепти
    Наси улам с микробилки

    Тази оризова салата има много различни вариации из цяла Малайзия. Тази в стил ниония съдържа най-различни съставки - от сварено яйце до пресни корени галангал и куркума. Но по-семплият вариант на сала...

  • Хотдог „Чорипан“Рецепти
    Хотдог „Чорипан“

    Да поговорим за удоволствието да отхапете топъл хотдог, за който сте приготвили сами питките и сосовете. Непременно опитайте, а и ще ви остане тесто за питки за бургери, което може да замразите.

  • Гъбена супа с оризРецепти
    Гъбена супа с ориз

    Рецепта за лесна за приготвяне, ароматна гъбена супа. Използвайте гъби кладница и пресни подправки за много вкус и аромат. Супата не се застройва, затова е подходяща, както за вегетарианци, така и за...

  • Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Цял печен лавракРецепти
    Цял печен лаврак

    Няма нищо по-апетитно от печена на скара риба. Целият печен лаврак се поднася с доматен сос и запечени и овкусени с аншоа броколини.

  • Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сосРецепти
    Печено филе от сьомга с пъдпъдъчи яйца, аспержи и билков сос

    Печенофиле от сьомга, поднесено студено с гарнитура от варени аспержи, пъдпъдъчи яйца и билков сос със сметана.