• Печени френски пилета с портокал, салвия и джинджифилРецепти
    Печени френски пилета с портокал, салвия и джинджифил

    Малките френски пилета се приготвят доста по-бързо от обикновените. Но за да станат наистина вкусни, препоръчително е да се мариноват предварително с портокалов сос, джинджифил, чесън и подправки за 1...

  • Шоколадова портокалопитаРецепти
    Шоколадова портокалопита

    1. Накъсайте точените кори на малки парченца и ги сложете в тави да изсъхнат за една нощ. 2. За сиропа сипете водата и захарта в тенджерка и оставете сместа да заври. Щом захарта се разтопи, добавете...

  • Патешко магре с портокалов сосРецепти
    Патешко магре с портокалов сос

    1. Извадете месото от хладилника 20 минути преди готвене. 2. Направете тънки прорези върху кожата на филето, овкусете със сол и пипер меланж от всички страни. 3. Сложете филето с кожата надолу в сту...

  • Португалско портокалово рулоРецепти
    Португалско портокалово руло

    Това е рецепта за класически португалски десерт - портокалово руло. Първо се приготвя пандишпанов блат, който се намазва с портокалов мармалад, поръсва се със запечени кокосови стърготини и настъргана...

  • Крем с органични портокалиРецепти
    Крем с органични портокали

    Сипете сметаната, прясното мляко и захарта в тенджерка. Настържете кората на 1 портокал. Добавете портокаловия ликьор и разбъркайте докато сместа заври. Дръпнете от огъня. В купа разбийте жълтъците...

  • Портокалов кейк със зехтинРецепти
    Портокалов кейк със зехтин

    Този сладкиш се приготвя без брашно, със смлени бадеми, пасирани портокали и зехтин. Сладкишът се залива с горещ захарен сироп.

  • Свински котлети в портокалов сосРецепти
    Свински котлети в портокалов сос

    1. Овкусете котлетите с лимоновия пипер и сол на вкус. Изпържете ги от двете страни, в загрят тиган със зехтин, до златисто. 2. Нарежете лука на полумесеци, а домата - на кубчета. Настържете фино к...

  • Глазирана шункаРецепти
    Глазирана шунка

    За да получите глазирана шунка, първо трябва да сварите обезкостения свински бут, навит на руло и вързан с конец. След това той се пече на няколко етапа във фурната, като се маже с марината от вино, о...