• Празничен тажин с пилешко и кускусРецепти
    Празничен тажин с пилешко и кускус

    Този тажин може да бъде приготвен 3 дни предварително, тъй като богатият сос с подправки прониква в месото с течение на времето и то става още по-вкусно. Сервирайте ястието в стил бюфет, за да може го...

  • Ароматно печено пиле с печени кореноплодни зеленчуциРецепти
    Ароматно печено пиле с печени кореноплодни зеленчуци

    Това печено пиле в близкоизточен стил е овкусено със заатар и сумак. Поднесено с печени кореноплодни зеленчуци и сос Грейви е наистина впечатляващо. А от остатъците, може да си направите завит сандвич...

  • Австралийски сандвич с бекон и яйцаРецепти
    Австралийски сандвич с бекон и яйца

    Тайната на този сандвич е сместа от сушени подправки, с която се овкусяват пържените яйца.

  • Шауарма с пиле и гъбиРецепти
    Шауарма с пиле и гъби

    Пилешкото и гъбите се мариноват със смес от подправки, лимонова кора и чесън, след което се нанизват на шишове заедно с парчета ананас.  Сервират се върху тънък хляб с лют сос от печени зеленчуци. Вку...

  • Бурито с говежди стекРецепти
    Бурито с говежди стек

    Насладете се на домашно приготвен сандвич бурито в мексикански стил у дома! Говеждите пържоли се нарязват на ленти и се запържват заедно с боба. След това се увиват в тортиля заедно с варен ориз и пик...

  • Пилаф с телешкоРецепти
    Пилаф с телешко

    За таза рецепта телешкото месо се вари дълго време, след това се накъсва и се готви с ориз.

  • Агнешки кюфтета с ментово кисело млякоРецепти
    Агнешки кюфтета с ментово кисело мляко

    Малки агнешки кюфтета, поднесени в листа маруля с млечен сос с краставица и натрошено сирене.

  • Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.