• Пиле "Кунг Пао"Рецепти
    Пиле "Кунг Пао"

    Това е ястие в азиатски стил. Приготвя се бързо и съчетава изпържени за кратко време зеленчуци, предварително мариновано пилешко месо и варен ориз.

  • Патладжани в зехтинРецепти
    Патладжани в зехтин

    1. Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета. 2. Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратк...

  • Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сосРецепти
    Яхния от патладжан и пържен карфиол с таханов сос

    1. Разделете карфиола на розички. Сварете ги в съд с вряща подсолена вода за 6-7 минути или докато омекнат. Прецедете ги. Поставете розичките в дълбока тавичка и ги поръсете с брашно. Оваляйте добре....

  • Карнъярък - пълнени патладжаниРецепти
    Карнъярък - пълнени патладжани

    1. Обелете патладжаните на ленти, без да махате дръжките им. Поставете ги в купа с вода и сол за 30 минути. След това добре ги подсушете и ги надупчете с шишче на различни места. 2. Сипете 4-5 пръста...

  • Гръцка мусакаРецепти
    Гръцка мусака

    1. Обелете патладжаните така че да станат на ленти, като зебра. Нарежете ги по дължина и ги посолете, оставете ги за 10 минути. Измийте и подсушете. Сложете в тава и намажете със зехтин. Изпечете в за...

  • Пържен патладжан с тайландски босилекРецепти
    Пържен патладжан с тайландски босилек

    1. Обелете патладжана и го нарежете на едри парчета, по 3 см. 2. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете патладжана в него. добавете назяраната на тънки кръгчета люта чушка, както и нарязания на е...

  • Къри от патладжан с ориз от карфиол и куркумаРецепти
    Къри от патладжан с ориз от карфиол и куркума

    1. в тиган сипете 1.5 с.л. зехтин и в него запържете нарязания на ситно лук. Добавете щипка сол и гответе до златисто, около 6 минути. 2. Обелете и нарежете на тънко скилидките чесън и джинджифила. Д...

  • Яхния от агнешко и патладжанРецепти
    Яхния от агнешко и патладжан

    1. Измийте и подсушете патладжаните. Нарежете ги на кубчета от по 5 см, без да ги белите. Сложете ги в цедка и ги поръсете обилно със сол. Оставете ги за 10-15 минути, за да отделят горчивия си сок. П...