• Букатини със зеле и беконРецепти
    Букатини със зеле и бекон

    Това е рецепта за паста със савойско зеле, праз и бекон. Сосът се приготвя бързо, тъй като савойското зеле се готви много по-бързо от обикновеното. Сметаната и настъргания пармезан, добавени към соса,...

  • Макарони с грах и сиренеРецепти
    Макарони с грах и сирене

    1. Сварете макароните в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, да не са сварени напълно. Прецедете ги и ги върнете в тенджерата. 2. Сипете 200 г размразен грах в блендер или кухненски робот. Д...

  • Букатини с кюфтенцаРецепти
    Букатини с кюфтенца

    Това е една от онези прости  рецепти, в резултат на които се получава вкусно и засищащо ястие.  Кюфтенцата от свинска кайма се пържат, а след това се добавят към доматения сос, приготвен от пресни дом...

  • Лингуини с морски дарове, чили и чери доматиРецепти
    Лингуини с морски дарове, чили и чери домати

    1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, до...

  • Паста с пилешко месо на фурнаРецепти
    Паста с пилешко месо на фурна

    1. Сварете пастата във вряща подсолена вода според указанията на пакета. Добавете нарязания на ситно лук. 2. Нарежете пилешките гърди на ленти и ги сложете в плик с цип затваряне заедно с черевн пипе...

  • Зелени фусилиРецепти
    Зелени фусили

    1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги. 2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След...

  • Макарони със сирене и беконРецепти
    Макарони със сирене и бекон

    1. Сварете макароните за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Прецедете ги. 2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в тиган с двойно дъно с малко олио. Щом стане златист, дръпнете от огъня...

  • Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуциРецепти
    Безглутенова паста със зеленолистни зеленчуци

    1. В тенджера с вряща подсолена вода бланширайте предварително почистената коприва за 2 минути. Извадете я върху кухненска хартия и добре я подсушете. След това я нарежете на ситно. 2. В същата вода...