• Овкусен ябълков оцетРецепти
    Овкусен ябълков оцет

    1. Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля. 2. Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана схерметически или с винтова капачка. оставете на тъмно 4 д...

  • Печени кореноплодни зеленчуциРецепти
    Печени кореноплодни зеленчуци

    Това е рецепта за "печени" на тиган моркови, пащърнак и сладки картофи, залети със сладко-кисел сос от оцет и кленов сироп.

  • Салата с ечемик, нар и спанакРецепти
    Салата с ечемик, нар и спанак

    Основата на тази салата е вареният перлен ечемик. Към него са добавени много зеленчуци - червено зеле, селъри, спанак. Дресингът е кисело-сладък.  

  • Мариновано свинско бонфиле с боб СофенкаРецепти
    Мариновано свинско бонфиле с боб Софенка

    Свинското месо се маринова със смес от зехтин, оцет, чесън и подправки. След това се изпича в грил-тиган и се сервира върху бобена салата с праз и джоджен.  

  • Глазирани моркови с козе сиренеРецепти
    Глазирани моркови с козе сирене

    Една лесна рецепта за гарнитура от запържени моркови, глазирани със смес от мед и оцет. Поръсете с натрошено козе сирене за разкош.

  • Бърза туршия и ядлива "почва"Рецепти
    Бърза туршия и ядлива "почва"

    Зеленчуци, мариновани в топла марината, поднесени с печен нахут с ядки и дресинг. 1. За тази бърза туршия сипете водата в тенджера и я оставете да заври. Добавете оцета, двата вида захар и солта. 2....

  • Глазирана шункаРецепти
    Глазирана шунка

    За да получите глазирана шунка, първо трябва да сварите обезкостения свински бут, навит на руло и вързан с конец. След това той се пече на няколко етапа във фурната, като се маже с марината от вино, о...