• Сарми с лозови листаРецепти
    Сарми с лозови листа

    Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо.  Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Италиански оризов кексРецепти
    Италиански оризов кекс

    Това е рецепта за пухкав кекс с ориз арборио. За да приготвите оризовия кекс, ще са Ви необходими още яйца, захар, прясно мляко, смлени бадеми и брашно.

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Пържен ориз по китайскиРецепти
    Пържен ориз по китайски

    1. Накиснете сушените гъби в 2 ч.ч. гореща вода за 20 минути. След това отстранете пънчетата им и нарежете шапките на 1/2 см-ови парченца. 2. Нарежете пресния лук на кръгчета, а моркова на малки кубч...

  • Задушено агнешкоРецепти
    Задушено агнешко

    Рецепта за агнешко месо в индийски стил. Основата на ястието е ароматна смес от лук, чесън, джинджифил, люти чушки и подправки. Към нея се добавят червена леща и парчетата агнешко месо. Ястието се печ...

  • Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен саламРецепти
    Ризото с рачешко месо, сирене и пикантен салам

    1. Поставете връзката магданоз в тавичка и я изсушете на 80 градуса за 2 часа. Стрийте изсушените листа магданоз на прах. 2. Направете си зеленчуков бульон или бульон от черупки на скариди и рак. Под...

  • Шоле зардРецепти
    Шоле зард

    1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си. 2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре. 3. Нал...