• Салата с печена на скара краставица, халуми и нахутРецепти
    Салата с печена на скара краставица, халуми и нахут

    Това е салата, в която всички съставки се пекат на скара и имат пушен вкус. Резултатът е вкусно съчетание от хрупкава краставица, печен нахут и солено печено сирене Халуми. Истинско пиршество за вегет...

  • Нахут с куркума, домати и сос зугРецепти
    Нахут с куркума, домати и сос зуг

    Рецепта за богато вегетарианско ястие от близкоизточната кухня. Свареният предварително нахут се задушава с лук, чесън, спанак и домати. Сервира се с ароматен сос от кориандър и люти чушки и кисело мл...

  • Пушен хумус с гъби и бадемиРецепти
    Пушен хумус с гъби и бадеми

    Това е една изтънчена рецепта от близкоизточната кухня. Хумусът се приготвя от накиснат за една нощ нахут и е съчетан с крутони и запържени в масло гъби и бадеми. Наслада от вкусове и текстури!

  • ФатéРецепти
    Фатé

    Фатé е ястие от близкоизточната кухня, което се поднася често за закуска. То съдържа запечени късчета ливански хляб, сварен нахут, сос от кисело мляко и чесън и запечени в масло бадеми. Съставките се...

  • Фалафел бургериРецепти
    Фалафел бургери

    1. Сложете предварително накиснатия за 1 нощ в студена вода и прецеден нахут в кухненски робот. Добавете нарязаните на едро чесън и люти чушки без семки, листата кориандър, както и подправките - сол,...

  • Телешки кюфтета с хумус и кисело млякоРецепти
    Телешки кюфтета с хумус и кисело мляко

    1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата. 2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза. 3. Оформете кюфтета и ги приберете...

  • Хумус от тикваРецепти
    Хумус от тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...

  • Свински котлети с домати и нахутРецепти
    Свински котлети с домати и нахут

    1. Извадете свинските котлети от хладилника 30 минути преди готвене. 2. За соса загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете нарязаната на тънки ивички зелена чу...