• ФатéРецепти
    Фатé

    Фатé е ястие от близкоизточната кухня, което се поднася често за закуска. То съдържа запечени късчета ливански хляб, сварен нахут, сос от кисело мляко и чесън и запечени в масло бадеми. Съставките се...

  • Фалафел бургериРецепти
    Фалафел бургери

    1. Сложете предварително накиснатия за 1 нощ в студена вода и прецеден нахут в кухненски робот. Добавете нарязаните на едро чесън и люти чушки без семки, листата кориандър, както и подправките - сол,...

  • Телешки кюфтета с хумус и кисело млякоРецепти
    Телешки кюфтета с хумус и кисело мляко

    1. Нарежете на много ситно лука и магданоза за кюфтетата. 2. Разбъркайте много добре смляното месо с бахара, ригана, сол, пипер меланж, лука, зехтина и магданоза. 3. Оформете кюфтета и ги приберете...

  • Хумус от тикваРецепти
    Хумус от тиква

    1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сложете я в тава. 2. Добавете целите скилидки чесън, 30 мл зехтин и сол на вкус. Разбъркайте и я печете в загрята на 200 градуса фурна, докато омекне и лек...

  • Свински котлети с домати и нахутРецепти
    Свински котлети с домати и нахут

    1. Извадете свинските котлети от хладилника 30 минути преди готвене. 2. За соса загрейте 1 с.л. зехтин в тиган и запържете в него нарязания на ситно лук. Добавете нарязаната на тънки ивички зелена чу...

  • Яхния с нахут, паста и черно зелеРецепти
    Яхния с нахут, паста и черно зеле

    1. Обелете и нарежете на ситно главата лук. Смачкайте небелената скилидка чесън. 2. Нарежете панчетата на малки кубчета и ги запържете в тенджера със загрят зехтин заедно със скилидката чесън. Щом ст...

  • Хумус с червено цвеклоРецепти
    Хумус с червено цвекло

    Обелете червеното цвекло и го нарежете на кубчета, сложете го в касерола, налейте около 200 мл вода, 20 мл зехтин и посолете. Гответе под капак, докато омекне. Отцедете нахута, заделете малка част...

  • Супа със спанак и нахутРецепти
    Супа със спанак и нахут

    Наситнете моркова, лука и чесъна. Посолете ги и ги задушете в зехтина с малко вода. Добавете отцедения нахут и дафиновия лист. Налейте вода и овкусете със сол. Гответe, докато зеленчуците омекнат....