• Яхния с наденица и полента по рецепта на бабаРецепти
    Яхния с наденица и полента по рецепта на баба

    1. Нарежете свинските наденици на парчета от по 3 см. Отделете ребрата едно от друго. Притиснете небелените скилидки чесън колкото да ги смачкате. 2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Пуснет скилидкит...

  • Супа с наденица и орзоРецепти
    Супа с наденица и орзо

    Цепнете наденицата по дължина и извадете месото. Почистете целината, лука и чесъна и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за кратко в тенджера със загрят зехтин. Добавете месото от наденицата. Пор...

  • Киш с наденицаРецепти
    Киш с наденица

    Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга. Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предва...

  • Солени мъфиниРецепти
    Солени мъфини

    Освен сладки, мъфините могат да бъдат и солени - идеални за следобедна закуска или за парти. В тази рецепта пълнежът на мъфини е от сирене, кубчета наденица и тиквичка.

  • Хотдог с бекон, сирене и авокадоРецепти
    Хотдог с бекон, сирене и авокадо

    1. За салцата от авокадо смесете в купа предварително обеленото от шушулки, измито и нарязано на малки кубчета томатио, нарязаните на ситно пресен лук и листа кориандър (заедно с горната част на стъбл...

  • Пуешки гърди с коледна плънкаРецепти
    Пуешки гърди с коледна плънка

    Плънката за пуешките гърди е от запържени обелени италиански наденички, лук, сушени червин боровинки, хлебни трохи и пармезан. Напълнените и завити пуешки гърди се намазват с патешка мас и се пекат въ...

  • Наденички с вино, картофи и кисело зелеРецепти
    Наденички с вино, картофи и кисело зеле

    1. Измийте и обелете картофите, подсушете ги с кърпа. Поставете всеки картоф по дължина върху дръжките на две дървени лъжици и разрежете тънки филийки, но не до долу. Трябва да се получи картофено вет...

  • Кюфтенца с полентаРецепти
    Кюфтенца с полента

    Едно класическо италианско ястие. Кюфтенцата се приготвят от сурова свинска наденица и се пържат. Сервират се върху кремообразна полента с пармезан и сос от печени домати и чушки. Вкусно!