• Италиански боб с наденица и чеснови хлебчетаРецепти
    Италиански боб с наденица и чеснови хлебчета

    1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от...

  • "Строганоф" с пушена наденицаРецепти
    "Строганоф" с пушена наденица

    1. В тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата според указанията на пакета. 2. В дълбок тиган разтопете маслото и запържете в него нарязаните на ситно лук и наденица. Щом се карамелизират, доба...

  • Яхния с наденица и полента по рецепта на бабаРецепти
    Яхния с наденица и полента по рецепта на баба

    1. Нарежете свинските наденици на парчета от по 3 см. Отделете ребрата едно от друго. Притиснете небелените скилидки чесън колкото да ги смачкате. 2. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Пуснет скилидкит...

  • Супа с наденица и орзоРецепти
    Супа с наденица и орзо

    Цепнете наденицата по дължина и извадете месото. Почистете целината, лука и чесъна и ги нарежете на кубчета. Запържете ги за кратко в тенджера със загрят зехтин. Добавете месото от наденицата. Пор...

  • Киш с наденицаРецепти
    Киш с наденица

    Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга. Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предва...

  • Солени мъфиниРецепти
    Солени мъфини

    Нарежете надениците на кръгчета и запържете в сгорещен тиган до златисто. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, осолете и оставете да омекне леко. Смесете брашното с щипка сол и бакпулвера. В дру...

  • Хотдог с бекон, сирене и авокадоРецепти
    Хотдог с бекон, сирене и авокадо

    1. За салцата от авокадо смесете в купа предварително обеленото от шушулки, измито и нарязано на малки кубчета томатио, нарязаните на ситно пресен лук и листа кориандър (заедно с горната част на стъбл...

  • Пуешки гърди с коледна плънкаРецепти
    Пуешки гърди с коледна плънка

    1. За плънката сипете сушените червени боровинки в малка тенджерка и ги залейте с виното. Поставете сместа върху котлона и оставете да заври. След това дръпнете и оставете да изстине. 2. В тиган загр...