• Говежда талята с малтийска салата ФатушРецепти
    Говежда талята с малтийска салата Фатуш

    Талята е един от любимите начини за приготвяне на пържола в Малта, подобно на съседите им италианци. Месото се готви бързо, за да се запече отвън, нарязва се напречно на влакната и се сервира със сала...

  • Гевречета с пълнозърнесто брашно и сиренеРецепти
    Гевречета с пълнозърнесто брашно и сирене

    С помощта на тази рецепта ще разберете, че всъщност приготвянето на сусамени гевреци у дома не е толкова трудно. Тестото за гевреците съдържа овесени ядки, ленено семе, слънчогледови семки, брашно, ма...

  • Джинджифилов сладкиш с шоколадова глазураРецепти
    Джинджифилов сладкиш с шоколадова глазура

    Това е рецепта за богат джинджифилов сладкиш. Първо се приготвя сладко от джинджифил, което се добавя в кексовата смес, а след като се изпече сладкишът, той се залива с мраморна глазура от бял и натур...

  • Сладкиш с меласаРецепти
    Сладкиш с меласа

    1. Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете предварително пресятото брашно и го запечете за 5-6 минути при непрекъснато разбъркване. 2. Смесете меласата и водата, разбъркайте. Намалете силата на...