• Ризото "Качо е пепе"Рецепти
    Ризото "Качо е пепе"

    "Cacio e Pepe" означава "сирене и черен пипер" - това са и основните съставки в това кремообразно ризото.

  • Бутерки със сушени домати, маслини и каперсиРецепти
    Бутерки със сушени домати, маслини и каперси

    Пълнежът за тези пакетчета от бутер тесто представлява смес от сос Бешамел и нарязани на ситно сушени домати, каперси и маслини.

  • Панагюрски тутманикРецепти
    Панагюрски тутманик

    Тутманикът е традиционно българско тестено изделие. Тестото за него се приготвя с оцет, а след това се разточва на отделни кори, между които се поръсва сирене и мазнина. Неустоима закуска!

  • Пролетни гювечетаРецепти
    Пролетни гювечета

    Чудесно бързо ястие, приготвено в гювече. Запеченият спанак с яйце се залива с разтопено масло с червен пипер и се поднася с кисело мляко и препечен хляб.

  • Палачинки с оризово брашноРецепти
    Палачинки с оризово брашно

    Тези безглутенови палачинки се приготвят с оризово брашно, кисело мляко и яйца. Поднасят се с кленов сироп.

  • Американски палачинки с тофи сосРецепти
    Американски палачинки с тофи сос

    Американските палачинки са малки и пухкави. В тази рецепта те са съчетани с тофи сос, приготвен от захар, сметана и масло. За още по-голям разкош палачинките се гарнират с резени банани и бита сметана...

  • Палачинки с домашен течен шоколадРецепти
    Палачинки с домашен течен шоколад

    Има ли нещо по-удовлетворяващо от приготвянето на палачинки и хапването им? В тази рецепта те са намазани с домашно приготвен течен шоколад.

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...