• Десерт с маскарпоне и прасковиРецепти
    Десерт с маскарпоне и праскови

    1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. 2. Разбийте жълтъците с половината захар, крема от шамфъстък и ваниловата захар. 3. Разбийте белтъците с останалата захар и шипка сол. 4. Смесете брашното...

  • Ягодова тортаРецепти
    Ягодова торта

    1. За блата с миксер разбийте хубаво яйцата със захарта, ванилията и солта. Трябва да станат пухкави (около 10 минути). Прибавете към тях бакпулвера и пресятото брашното. 2. Плитка тава покрийте с ли...

  • Пай с крушиРецепти
    Пай с круши

    1. За тестото смесете брашното, захарта, солта и нарязаното на кубчета масло в купа. Разбъркайте с помощта на миксер. Щом се образуват маслени трохи, добавете жълтъка, без да спирате разбиването. 2....

  • Палачинки с шоколадов маскарпоне мусРецепти
    Палачинки с шоколадов маскарпоне мус

    Това е десерт, приготвен от палачинки, пълни с богат шоколадов мус и оформени като малки тортички. Доставете си това удоловствие!      

  • Свинско с маскарпоне и запечени чери доматиРецепти
    Свинско с маскарпоне и запечени чери домати

    1  Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан. 2. Почистете месото от ципите, нарежете...

  • ТиганициРецепти
    Тиганици

    1. Разтворете маята със захарта в около 100 мл топла вода. Поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. 2. Разбъркайте брашното със солта. Направете кладенче. 3. Изсипете втасалата мая и добавете ки...

  • Орехова торта с шипков мармаладРецепти
    Орехова торта с шипков мармалад

    Това е една богата домашна торта. Блатовете са с орехи, а между тях се редуват пластове от шипков мармалад, млечен крем и крем от сметана и маскарпоне. Отгоре тортата се залива с шоколадова глазура.

  • Руло "Павлова" с ягоди и листа розаРецепти
    Руло "Павлова" с ягоди и листа роза

    Руло "Павлова" представлява навит изпечен блат от меренг, с пълнеж от маскарпоне и ягоди. Това руло е украсено и със сушени захаросани листа от роза, които придават на сладкиша изключителен финес.