• Талятели с пушени тиквички и патладжаниРецепти
    Талятели с пушени тиквички и патладжани

    Изпечените предварително тиквички, патладжани и чесън на скара обогатяват много кратно вкуса на доматения сос за паста.

  • Ризото "Качо е пепе"Рецепти
    Ризото "Качо е пепе"

    "Cacio e Pepe" означава "сирене и черен пипер" - това са и основните съставки в това кремообразно ризото.

  • Пай с пиле и гъбиРецепти
    Пай с пиле и гъби

    Сочно пилешко месо и гъби в кремообразен сос, покрити с хрупкаво бутер тесто. Успокояваща храна за цялото семейство!

  • Агнешка чорбаРецепти
    Агнешка чорба

    Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!

  • Кюфтета фрикасеРецепти
    Кюфтета фрикасе

    Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...

  • Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Дип от жълт грахРецепти
    Дип от жълт грах

    Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.

  • Стриди по 3 начинаРецепти
    Стриди по 3 начина

    3 прости начина за поднасяне на стриди - печени върху морска сол, пълни с хрупкав бекон и пармезан, сурови, пълнени със сос Винегрет и панирани, поднесени в меки хлебчета.