лук
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Талятели с пушени тиквички и патладжани
Изпечените предварително тиквички, патладжани и чесън на скара обогатяват много кратно вкуса на доматения сос за паста.
Рецепти Ризото "Качо е пепе"
"Cacio e Pepe" означава "сирене и черен пипер" - това са и основните съставки в това кремообразно ризото.
Рецепти Пай с пиле и гъби
Сочно пилешко месо и гъби в кремообразен сос, покрити с хрупкаво бутер тесто. Успокояваща храна за цялото семейство!
Рецепти Агнешка чорба
Агнешката чорба се приготвя бавно. Месото се сварява до пълна готовност, а бульонът се прецежда. Накрая супата се застройва. Класическа пролетна супа от българската кухня!
Рецепти Кюфтета фрикасе
Кюфтенцата се приготвят от свинска кайма с лук и подправки. Сле като се запържат, се готвят в сос от задушени зеленчуци и пилешки бульон. Накрая сосът се застройва с кисело мляко и жълтъци. Една лека...
Рецепти Гирос със свинско месо
Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.
Рецепти Дип от жълт грах
Лесна за приготвяне разядка от гръцката кухня, с основна съставка - сух жълт грах, известен още като фава.
Рецепти Стриди по 3 начина
3 прости начина за поднасяне на стриди - печени върху морска сол, пълни с хрупкав бекон и пармезан, сурови, пълнени със сос Винегрет и панирани, поднесени в меки хлебчета.