• Патица с млинциРецепти
    Патица с млинци

    Това е рецепта за цяла печена патица. Тя се маже с масло и мед за хрупкава коричка. Сервира се със сварени за кратко млинци (домашна юфка) - класическа рецепта от хърватската кухня.

  • Печено пиле с лимоново-маслен сосРецепти
    Печено пиле с лимоново-маслен сос

    Това е рецепта за пиле, печено на барбекю с капак. Пилето първо престоява в марината, а след това се разтваря като пеперуда и се пече, като се маже с лимоново-маслен сос.

  • Бобена салата с печен пресен лукРецепти
    Бобена салата с печен пресен лук

    Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.

  • Карамелизиран бананов сплит с кокосов кремРецепти
    Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем

    Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.

  • Кафяви раци с бира и майонезаРецепти
    Кафяви раци с бира и майонеза

    1. В голяма тенджера сипете 10 литра вода. Към нея добавете 2 с.л. сол и 2 с.л. захар. Пуснете стръковете копър без дръжките и разрязания наполовина лимон. Добавете и бирата. Захлупете и оставете вода...

  • Лимонова тортаРецепти
    Лимонова торта

    1. За захаросаните корички обелете кората на лимоните с помощта на белачка, на тънки лентички. Пуснете ги в тенджера с вряща вода и добавете половината захар. Варете коричките 1 минута. Прецедете ги и...

  • Зелен боб с лимонов пипер и пармезанРецепти
    Зелен боб с лимонов пипер и пармезан

    1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го. 2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта. 3. Сложете отцедения...

  • Лимонов кейкРецепти
    Лимонов кейк

    1. Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–1...